Rezultate realmente suprinzătoare în domeniul cercetărilor privind boala ficatului gras: o plantă exotică din pădurea amazzoniana ar putea deveni curând arma secretă împotriva acestei patologii încă lipsită de soluții terapeutice.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Planta produce niște fructe mici roșii asemănătoare cu cireșele sau cu măceșele, când sunt coapte. Fructul se numește camu-camu și e deja cunoscut ca având multe proprietăți benefice, însă abia de curând a fost pus sub lupă în legătură cu steatoza hepatică. O echipă de cercetători a încercat, în premieră, să examineze efectele consumului controlat al acestor fructe de către persoane supraponderale și cu nivelul trigliceridelor foarte ridicat.
Rezultatele au demonstrat că introducerea acestui fruct în dietă a contribuit la reducerea grăsimii din ficat. Studiul, publicat în Cell Reports Medicine ,a scos în evidență că un consum de 1,5 de pulbere liofilizată de camu-camu pe zi timp de 12 săptămâni a redus grăsimea hepatică cu aproape 16%. Mecanismele prin care acționează urmează încă să fie studiate, dar rezultatul dă mari speranțe pentru o viitoare cură a steatozei hepatice.