Cum să gătești fasolea sau anghinarea ca să nu-ți producă gaze/Metoda simplă care te va salva din situații neplăcute

cum să gătești fasolea Foto: Pixabay

Fasolea este unul dintre cele mai îndrăgite alimente. Este hrănitoare și bogată în proteine, ceea ce o face un aliment valoros. Unde mai pui că e și gustoasă. Dar dacă este vreun motiv pentru care cineva ar evita fasolea, acela este, cu siguranță, faptul că produce gaze. Însă unii specialiști de la The Guardian explică cum să gătești fasolea ca să scapi de această problemă.

Potrivit sursei citate, micul secret care ar reduce acest efect al fasolei este înmuierea ei, înainte de a o pune la fiert.

Desigur, o altă recomandare este să nu consumați prea multă fasole. Dar, în cele din urmă, nu este de evitat, astfel că cea mai bună abordare este să o înmuiați peste noapte și, în mod esențial, să o gătiți în apă proaspătă, nu în apa în care a fost înmuiată.

Fasolea conține substanțe chimice pe care sistemul nostru digestiv nu le poate descompune foarte ușor, motiv pentru care bacteriile intestinale trebuie să intre în acțiune, ceea ce produce toate gazele. Înmuierea ajută la eliminarea acestor substanțe, astfel încât intestinul are mai puțin de lucru.

Un lichid acid ajută

În afară de aceasta, unii oameni recomandă adăugarea unei linguri de oțet sau suc de lămâie în apa în care este lăsată la înmuiat. Se crede, de asemenea, că să gătești fasolea cu câteva felii de ghimbir proaspăt sau puțină cimbru de vară ajută digestia. Oricum ar fi, totuși, nu lăsați teama de „incidente gazoase” să vă împiedice să gătiți fasole.

La fel ca și fasolea, anghinarea este un aliment care produce gaze. Specialiștii recomandă să adăugăm un strop de lichid acid – suc de lămâie sau oțet – în apa în care este gătită. Acesta ajută la transformarea a ceea ce este nedigerabil în zaharuri digerabile. Procesul se numește hidroliză acidă, care sună mult mai confuz decât simpla solicitare de a adăuga suc de lămâie sau oțet și/sau câteva felii de lămâie. Gătirea de două ori ajută, de asemenea. De exemplu, fierbeți-le și apoi prăjiți-le. Procesul, din nou, descompune inulina care provoacă indigestie.

 

Foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *