Companiile chineze vor cere autorităților să investigheze importurile de carne de porc din UE

companii, china, carne de porc, ue Sursa foto: Artem Merzlenko | Dreamstime.com

Companiile chineze intenţionează să ceară autorităţilor să deschidă o investigaţie antidumping privind importul unor produse din carne de porc din UE, a anunţat publicaţia chineză Global Times, fără a preciza sursa informaţiei, transmite Reuters.

Informaţia, apărută într-o postare pe platforma X şi în ediţia online a ziarului, nu a cuprins şi alte detalii, potrivit Agerpres.

Anul trecut, China a importat în total 1,55 milioane tone metrice de carne de porc, UE fiind responsabilă pentru mai mult de jumătate din total, conform datelor autorităţii vamale de la Beijing.

Comisia Europeană a lansat în octombrie o investigaţie asupra industriei chineze de vehicule electrice. Ancheta, programată să dureze 13 luni, caută să stabilească dacă vehiculele electrice mai ieftine produse în China beneficiază în mod incorect de subvenţii de stat. China a denunţat ancheta pe care a calificat-o drept un “protecţionism pur” şi a subliniat că probabil va dăuna relaţiilor comerciale sino-europene.

În ianuarie, Ministerul Comerţului din China a anunţat demararea unei anchete antidumping privind coniacul importat din Uniunea Europeană (UE), pe fondul intensificării tensiunilor dintre Beijing şi Bruxelles.

Investigaţia vine în urma unei plângeri depuse de Asociaţia Chineză de Băuturi Alcoolice, în numele industriei interne de coniac. Ancheta se va concentra pe coniacul din UE care este importat în China în recipiente mai mici de 200 de litri, a precizat Ministerul Comerţului, fără a da publicităţii numele companiilor.

Sursa foto: Artem Merzlenko | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *