Ceva dulce | Prăjitura Almondy de la Ikea nu e greu de preparat nici acasă/ Crustă de ciocolată și crocant de migdale pentru o prăjitură care se topește în gură

prajitura almondy

Una dintre cele mai populare prăjituri de la Ikea este Almondy, pe care o poți prepara și acasă, nefiind deloc complicat.

Ingrediente

Foile

5 albușuri

145 g zahăr

145 g migdale măcinate

un praf de sare

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


2 linguri de făină

Crema

5 gălbenușuri

200 ml lapte

25 g amidon alimentar sau 60 g făină

90 g zahăr

vanilie

un praf de sare

100 g unt

Glazura

80 g ciocolată neagră (54%)

40 ml ulei

80 g fulgi de migdale crude

Preparare Prăjitura Almondy

Preîncălzim cuptorul la 160°C, căldură sus-jos.

Foile

Mixăm într-un bol albușurile cu un praf de sare.

Adăugăm treptat zahărul și mixăm până când este perfect încorporat și amestecul devine ferm.

Punem făina și migdalele măcinate și, cu mișcări ușoare de jos în sus, le încorporăm în albușuri.

Pregătim o tavă cu diametrul de 22 cm și tăiem două cercuri de hârtie de copt exact după dimensiunea fundului tăvii.

Ungem tava cu puțin ulei sau unt și punem una dintre hârtii. Întindem jumătate din compoziție.

Coacem foaia timp de 18-20 minute, până devine aurie.

Procedăm la fel pentru a doua foaie și le lăsăm la răcit.

Crema

Mixăm într-un bol gălbenușurile cu zahărul până când amestecul se deschide la culoare.

Adăugăm amidonul și amestecăm bine.

Încălzim laptele și, când este ușor cald, îl turnăm treptat peste mixul de gălbenușuri, amestecând continuu.

Punem din nou compoziția pe foc mic și amestecăm constant până când crema se îngroașă.

Adăugăm un praf de sare și vanilia, apoi lăsăm crema la răcit.

Mixăm untul spumă și adăugăm crema de gălbenușuri răcită, omogenizând bine.

Montare Almondy

Așezăm pe un platou prima foaie cu fața în jos și desprindem cu grijă hârtia de copt.

Întindem jumătate din crema pregătită.

Așezăm a doua foaie, desprindem hârtia și întindem restul cremei, coborând ușor și pe laterale.

Dăm prăjitura la rece pentru o oră sau la congelator pentru 10-15 minute.

Glazura

Punem într-un vas metalic ciocolata împreună cu uleiul și amestecăm ușor pe baie de abur până la omogenizare.

Adăugăm fulgii de migdale trași puțin în tigaie pentru a deveni crocanți.

Amestecăm bine și lăsăm glazura să ajungă la temperatura camerei.

Scoatem prăjitura și turnăm glazura lingură cu lingură, distribuind uniform pe toată suprafața.

Punem din nou prăjitura la congelator până când ciocolata s-a întărit complet.

Se folosește un cuțit cu lamă lungă și subțire, înmuiat înainte de fiecare tăiere în apă fierbinte și șters de fiecare dată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *