Cele mai bune 6 ceaiuri care încetinesc îmbătrânirea. Patru nutriționiști îți explică beneficiile acestor remedii aparent simple

ceai Foto: Pixabay

Oamenii cheltuie sume mari pe produse anti-îmbătrânire, cum ar fi creme scumpe sau medicamente, dar uneori cele mai bune soluții pentru o îmbătrânire sănătoasă se găsesc în dieta noastră zilnică, susține Eat This.

Alimentele și băuturile pe care le consumăm în mod regulat nu doar că joacă un rol în sănătatea noastră generală, ci pot contribui și la modul în care îmbătrânim. De exemplu, consumul de fructe și legume, omega-3 și limitarea consumului de zahăr adăugat sunt obiceiuri alimentare comune care încetinesc procesul de îmbătrânire.

Dar cum rămâne cu ceea ce bem? Consumul zilnic de ceai poate oferi multe substanțe nutritive, inclusiv beneficii legate de întârzierea îmbătrânirii.

Ceai verde
Ceaiul verde este unul dintre cele mai sănătoase ceaiuri, mai ales când vine vorba de încetinirea procesului de îmbătrânire.

„Ceaiul verde este plin de antioxidanți care au numeroase beneficii pentru sănătate, de la prevenirea bolilor, la reducerea inflamației și chiar la prevenirea cancerului. Acești antioxidanți acționează în organism pentru a preveni și reduce daunele celulare cauzate de toxine și radicali liberi, care pot încetini metabolismul semnificativ. Îi luăm în principal prin compuși din plante, fitonutrienți și aminoacizi din alimentele și ceaiurile pe care le consumăm, cum ar fi ceaiul verde,” spune Trista Best, nutriționist la Balance One Supplements.

Ceai Rooibos
Rooibos nu este la fel de popular ca ceaiul negru sau verde, dar are multe beneficii pentru îmbătrânire sănătoasă.

„Ceaiul Rooibos conține superoxid dismutază (SOD), o enzimă prezentă în toate celulele vii. SOD are proprietăți anti-îmbătrânire și poate ajuta la încetinirea apariției ridurilor. De asemenea, ceaiul Rooibos conține acid alfa hidroxi, unul dintre principalele ingrediente utilizate în tratamentele dermatologice pentru reducerea ridurilor,” spune Courtney D’Angelo, nutriționist și autor la Go Wellness.

Ceai Oolong
Oolong are o culoare și un gust ușor, dar este plin de beneficii anti-îmbătrânire, în special pentru piele.

„Ceaiul Oolong este bogat în antioxidanți. De asemenea, ajută la ameliorarea simptomelor eczemelor și poate reduce ridurile și petele de vârstă. Oolong face și pielea mai strălucitoare și poate promova sănătatea oaselor și dinților,” spune Bill Bradley, nutriționist și CEO la Mediterranean Living.

Ceai Matcha
Matcha este, tehnic vorbind, un tip de ceai verde măcinat fin. În timp ce majoritatea frunzelor de ceai verde sunt crescute și recoltate la soare, matcha crește la umbră.

„Plin de antioxidanți care ajută la stabilizarea radicalilor liberi dăunători, matcha este foarte benefic pentru sănătatea ta. De asemenea, ajută la obținerea unei pieli strălucitoare și la reducerea ridurilor fine,” spune Bradley.

Ceai de Hibiscus
Hibiscus este un ceai răcoritor de vară, delicios atât cald, cât și cu gheață. Din fericire, acest ceai delicios vine și cu numeroase beneficii pentru îmbătrânirea sănătoasă.

„Ceaiul de hibiscus nu doar că este parfumat, dar poate ajuta și la inversarea efectelor îmbătrânirii. Este bogat în beta-caroten, vitamina C și antocianină, un antioxidant care ajută la combaterea inflamației și la scăderea tensiunii arteriale,” spune Bradley.

Ceai negru
Ceaiul negru este ideal pentru cei care doresc încă un aport de cofeină cu ceaiul lor de dimineață sau după-amiază.

„Ceaiul negru poate ajuta și în lupta anti-îmbătrânire din aceleași motive ca și ceaiul verde, dar frunzele de ceai au fost lăsate să se oxideze și, prin urmare, devin negre, făcându-le mai puțin ‘sănătoase’ decât ceaiul verde, care nu a oxidat încă,” spune Dana Ellis Hunnes, nutriționist și autor al cărții Recipe for Survival.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *