Bayer pierde 7%, după ce tribunalul din Washington va examina un caz referitor la toxicitatea produselor Monsanto / Monsanto se concentrează pe afacerile cu seminţe hibride pentru porumb, rapiţă ori soia și produce glifosat, cel mai controversat erbicid total

Compania Bayer / Sursa foto: Free Malaysia Today Compania Bayer / Sursa foto: Free Malaysia Today

Acţiunile companiei germane de ştiinţe ale vieţii Bayer au scăzut miercuri cu peste 7%, după ce un tribunal american a declarat că va analiza un caz în care se susţine că expunerea la produse fabricate de divizia Monsanto a companiei a făcut rău mai multor persoane dintr-o şcoală, transmite CNBC, citată de News.ro.

Curtea Supremă de la Washington a acceptat săptămâna aceasta o revizuire a litigiilor împotriva companiei cu privire la impactul expunerii la bifenilii policloruraţi, sau PCB, la Centrul de Educaţie Sky Valley din statul Washington, unul dintre multele cazuri conexe cu care se luptă Bayer.

Anterior, o curte de apel a anulat o sumă de 185 de milioane de dolari în cadrul procesului, după ce a găsit vicii în cazul din mai, potrivit Reuters.

Acţiunile Bayer au scăzut cu 7,29% în urma informaţiilor, înregistrând cea mai proastă performanţă din martie şi extinzând o pierdere de 13% consemnată în acest an. Acţiunile au scăzut cu peste 30% anul trecut, pe fondul provocărilor, inclusiv al litigiilor în curs privind unitatea Monsanto şi datoria netă ridicată.

Cum se apără Bayer

Compania a declarat că nu există „nicio bază pentru un rezultat diferit în apel” şi că decizia Curţii de Apel din Washington a identificat trei erori în caz, inclusiv că mărturia reclamanţilor cu privire la expunerea la PCB nu are validitate ştiinţifică.

Bayer susţine că afirmaţiile se referă la materiale industriale pe care Monsanto a încetat voluntar să le fabrice, în 1977.

Bayer a achiziţionat producătorul american de produse agricole Monsanto în 2018. În urma acordului, Bayer trebuie să lupte cu nenumărate provocări legale în diverse instanţe din SUA cu privire la presupusele efecte negative asupra sănătăţii, inclusiv cancerul, de la expunerea la produsele Monsanto, inclusiv erbicidul Roundup.

Potrivit Reuters, aproximativ 125.000 de acuzaţii au fost aduse împotriva produsului în SUA, dintre care mai mult de jumătate au fost rezolvate în urma unui acord de 10,9 miliarde de dolari în 2020.

În septembrie, compania şi-a asigurat o victorie legală atunci când a treia Curte de Apel din Circuitul Statelor Unite din Philadelphia a decis în favoarea ei faţă de o acuzaţie conform căreia Monsanto a încălcat legea statului, nefiind adăugat un avertisment de cancer la eticheta Roundup.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *