POLITICO: „Mijlocul ascuns” al lanțului alimentar ar putea fi cheia către un viitor sustenabil / Conceptul reprezintă toate activitățile dintre producătorii agricoli și consumatori, respectiv procesarea, logistica, depozitarea, ambalarea și manipularea produselor alimentare 19 noiembrie Redacția 0 comentarii
COP29 | Reprezentantul regional FAO: Schimbările climatice sunt un factor semnificativ al insecurităţii alimentare 19 noiembrie Redacția 0 comentarii
Alimente care să nu-ți lipsească din cămara/Te vor ajuta să încropești o masă rapidă, în orice situație 19 noiembrie Redacția 0 comentarii
Hawaii raportează primul focar de gripă aviară la păsările de curte/În California continuă să crească numărul cazurilor la fermele de păsări 19 noiembrie Redacția 0 comentarii
Curiozități agrifood – 19 noiembrie 2024: Folosim atât de des cuvântul „salariu” dar nu știm că are legătură cu sarea pe care o adăugăm în mâncare 19 noiembrie Redacția 0 comentarii
Evenimente de Sfântul Andrei şi Ziua Naţională, la Muzeul Satului: Participanții pot cumpăra de la colaci şi pâine cu maia, la miere, dulceaţă, cozonaci, murături, dulceţuri şi zacuscă, sucuri naturale şi siropuri 19 noiembrie Redacția 0 comentarii
Reclama de sărbători generată de AI de la Coca-Cola nu a avut succes în rândul consumatorilor/„Nu poți genera spiritul sărbătorilor cu inteligență artificială”, spun internauții 19 noiembrie Redacția 0 comentarii
Seminţe de măslin supuse unor experimente în spaţiu au germinat pe Pământ, în China/ Prin aceste experimente cercetătorii încearcă să dezvolte specii de măslin cu rezistență mai mare la boli 19 noiembrie Redacția 0 comentarii
Doi producători de brânză artizanală din Harghita au luat aur și bronz la un prestigios concurs pentru brânzeturi, “World Cheese Awards 2024” desfășurat în Portugalia/ Amândoi sunt la prima participare 19 noiembrie Redacția 0 comentarii
Fructul pe care ar trebui să îl consumi zilnic pentru a reduce colesterolul, conform cardiologilor / Este și o sursă excelentă de antioxidanți, care contribuie la reducerea inflamației 19 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Un britanic a mărturisit că obișnuia să consume cinci litri de băuturi carbogazoase pe zi/ Cheltuia echivalentul a 300 de euro pe lună doar pe sucuri și suferea de diverse afecțiuni/ A reușit să renunțe la această rutină folosind o soluție inedită 19 noiembrie Redacția 0 comentarii
Percheziţii ale Parchetului european în Maramureș privind o fraudă de două milioane de euro din fonduri europene: Cazul vizează proiecte destinate cultivării și ambalării legumelor / Soțul fostului ministru al Sănătății Sorina Pintea, implicat 19 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Poluare periculoasă în capitala Indiei, după un număr record de miriști de orez incendiate de proprietari în Punjab, pentru că ies mai ieftin 19 noiembrie Redacția 0 comentarii
Raport: Elevii din Londra care au primit mese calde la școală au avut „un comportament mai calm în clasă”. Familiile și cadrele didactice au remarcat îmbunătățiri în ceea ce privește concentrarea, implicarea și nivelul de energie 19 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
De „Ziua cerealelor”, Nestlé și Cereal Partners Worldwide îndeamnă guvernele să recunoască importanța cerealelor integrale pentru sănătate 19 noiembrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Fermierii britanici protestează împotriva „taxei pe tractoare” care amenință fermele de familie / Decizia ar putea pune în pericol producția de alimente, susțin aceștia (VIDEO) 19 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Craiova se transformă în „Capitala gastronomiei est-europene”: Preparate precum supa azeră de miel „Piti”, șnițelul croat „Zagreb” sau „Pljeskavica” sârbească, pregătite în 11 restaurante / Celebrul praz va fi reinterpretat de elevii și profesorii de la Liceul de Industrie Alimentară 19 noiembrie Redacția 0 comentarii
Un bărbat din Anglia are o colecție impresionantă de 270 de cești de cafea. Aceasta include modele diverse, de la motive florale și animale, până la cești rare, precum una dedicată încoronării Reginei Elisabeta a II-a 19 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Fermier cu valoare adăugată: Jakab și Emilia Bodor au transformat moștenirea transmisă de familie într-un model de sustenabilitate în producția de brânzeturi: „Am făcut mai multe proiecte prin fonduri europene și acum avem un atelier ca la carte. Animalele noastre pasc ierburi montane și plante medicinale” 19 noiembrie Andreea Drăghici 1 comentarii
Mai bine de 700 de farfurii goale pe plaja de la Copacabana, cu ocazia debutului summitului G20 din Brazilia 19 noiembrie Redacția 0 comentarii
Bayer și Microsoft lansează un proiect inovator de inteligență artificială pentru sectorul agricol / Inițiativa face parte dintr-un proiect mai amplu al Microsoft, care își propune să ofere soluții de AI personalizate, folosind date provenite de la unele dintre cele mai mari companii 19 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Trei idei de mic dejun pe bază de avocado: Toast crocant cu pastă de avocado, îmbogățit cu un ou poșat, smoothie cu avocado și fructe de pădure sau salată de avocado cu roșii și brânză feta 19 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cancelarul german Olaf Scholz a afirmat, în Brazilia, unde se află pentru Summitul G20, că ar dori ca acordul de liber schimb dintre UE şi Mercosur să fie finalizat/ Franţa se opune 18 noiembrie Redacția 0 comentarii
Guvernul din Ecuador lansează proiectul „Ferme sigure”, pentru a combate traficul de droguri din industria bananelor, cu ajutorul AI / Ecuador exportă anual banane de peste 3,5 miliarde dolari 18 noiembrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Vinuri de colecție, scoase la licitație simultan în România și Bulgaria / Colecționarii pot ajunge în posesia unei sticle de vin de Porto din anul 1887 18 noiembrie Redacția 0 comentarii
Dă apa afără din oală când fierbe? Iată secretul care o face să își inverseze traiectoria 18 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cameră pentru ceremonia ceaiului, în noua expoziţie permanentă Galeria de Artă Orientală de la Muzeul Naţional de Artă al României 18 noiembrie Redacția 0 comentarii
Cum să integrezi carnea de porc într-o dietă de slăbit / Nutriționistul Tania Fântână: „Este o sursă bună de proteine de calitate, care contribuie la sațietate și la menținerea masei musculare” 18 noiembrie Tania Fântână 0 comentarii
Morcovi ecologici, retrași de pe piața din SUA după un focar mortal de E. coli / Cele mai multe cazuri de îmbolnăviri au fost raportate în New York, Minnesota și Washington 18 noiembrie Ingrid Georgescu 1 comentarii
Curiozități agrifood – 18 noiembrie: Câte feluri de fasole există pe pământ? 18 noiembrie Redacția 0 comentarii
România are cel mai ridicat procent al persoanelor obeze din toată Europa, arată un raport al OMS / Obezitatea este un risc major pentru sănătate / Cantitatea și calitatea alimentelor consumate, între principalele cauze 18 noiembrie Otilia Ignat 0 comentarii
Danemarca va converti 15% din său terenul arabil în păduri şi habitate naturale, în încercarea de a reduce consumul de îngrăşăminte 18 noiembrie Redacția 0 comentarii
Prosciutto de Parma, pe cale de dispariție? Cum afectează schimbările climatice și febra porcină africană unul dintre cele mai iubite delicii italiene 18 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
„Crăciun în Satu de pe Deal”, cu tradiții și obiceiuri din Maramureș/Colindătorii vor fi răsplătiți cu bucate tradiționale ca odinioară, gătite de gospodine locale 18 noiembrie Redacția 0 comentarii
World Cheese Award: O brânză de oaie din Portugalia s-a clasat pe primul loc, depășind brânzeturi din Elveția, Spania și Statele Unite / Marea Britanie, absentă din competiție din cauza problemelor vamale post-Brexit 18 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cum să depășești teama de eșec în procesul de slăbire / Nutriționistul Tania Fântână: „Nu te forța să scapi cât mai repede de kilograme, ci setează-te astfel încât să nu mai reiei procesul niciodată” (VIDEO) 18 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
UPDATE: Mici românești, retrași de la vânzare din magazinele din Germania, din cauza unei contaminări periculoase / Reacția companiei producătoare 18 noiembrie Ingrid Georgescu 1 comentarii
Încep târgurile de Crăciun să devină mai mult un business? În Marea Britanie, rezidenții și comercianții locali se plâng de aglomerație, prețuri exagerate, mărfuri anonime și pierderi în cele aproape două luni, cât durează târgurile 18 noiembrie Redacția 0 comentarii
Recipiente pentru colectarea uleiului alimentar uzat de la populație, amplasate de Primăria Oradea în spații publice/Proiectul ecologic urmărește colectarea separată a acestui tip de deșeu pentru a putea fi reciclat 18 noiembrie Redacția 0 comentarii
Fermierii din Franţa protestează din nou şi blochează circulaţia. Printre nemulţumiri, acordul de liber schimb Mercosur, dintre UE şi ţări din America Latină, care nemulţumeşte agricultorii din mai multe ţări europene 18 noiembrie Redacția 0 comentarii
Câte secole de istorie, într-o ceașcă de cappuccino. Consumul a luat amploare la Veneția, unde băutura din lapte și cafea a ajuns, se pare, dinspre Austria 18 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Fabrica de conserve de peşte din oraşul Sulina, una dintre cele mai mari din România în timpul regimului comunist, sursă de inspiraţie a unui grup de tineri artişti 18 noiembrie Redacția 0 comentarii
Cum accelerează Ucraina deminarea terenurilor agricole. Un singur hectar redat agriculturii poate aduce 4 tone de cereale 18 noiembrie Redacția 0 comentarii
Studiu: plantele din culturi acvaponice oferă un profil nutrițional superior față de cele cultivate prin metode convenționale 18 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Continental, american sau buffet? Cele trei mari tipuri de mic dejun de hotel, pentru toate gusturile și obiceiurile 18 noiembrie Redacția 0 comentarii
Poate ar trebui să prăjești alimentele mai rar decât o faci și cu atât mai puțin să refolosești același ulei. Un studiu pe animale arată efectele foarte nocive ale uleiului folosit de mai multe ori asupra inimii, ficatului, creierului 17 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Claudia Sheinbaum, noua președintă a Mexicului: „Este mult mai bine să mănânci un taco cu fasole decât o pungă de chipsuri”/ Ea a interzis complet junk food-ul în școli 17 noiembrie Aura Alexa Ioan 1 comentarii
Tradiție, gusturi autentice și știință într-un sat pitoresc din Grecia: Pâine cu maia coaptă în tradiționala „gastră” de fier / Recomandările unui chimist cu studii avansate în biochimie care a renunțat la cariera din Germania pentru a se întoarce în satul natal: „Este o știință, dar mă conectează și cu trecutul meu: în laborator creșteam bacterii pentru experimente, acum le cresc pentru a face maia” 17 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cum faci față presiunii sociale în procesul de slăbire. Nutriționistul Tania Fântână: „Nu uita că nu locuiești în aceeași casă cu influencer-ul care povestește cum a slăbit el 10 kilograme în 2 săptămâni făcând un anumit lucru. Oamenii, de dragul banilor, pot spune orice” (VIDEO) 17 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Există o singură gelaterie premiată cu stele Michelin în lume! Produsele „îmbină arome și texturi prin variații de temperatură, folosind ingrediente locale unice din Taiwan” 17 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii