Cât costă 100 de grame de urechi de porc la Târgul de Crăciun din Drumul Taberei. „Pofticioșii”, nevoiți să bage mâna adânc în buzunar / Un kilogram de urechi de porc, echivalentul a 10 de kilograme de carne de porc (FOTO-VIDEO) 2 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Un urs care a devastat un supermarket japonez timp de două zile a fost ademenit cu mâncare acoperită cu miere şi capturat 2 decembrie Redacția 0 comentarii
Trei lucruri pe care să nu le faci la magazinul alimentar, nici măcar dacă ești bine intenționat / S-ar putea să creezi mai multe probleme în loc să ajuți 2 decembrie Redacția 0 comentarii
Tania Fântână (nutriționist): Hidratarea corectă, grăsimile sănătoase și reducerea zahărului sunt doar câțiva dintre pilonii unei alimentații echilibrate, în cazul persoanelor de vârsta a treia. Evitați alimentele procesate, cum ar fi mezelurile (VIDEO) 2 decembrie Tania Fântână 0 comentarii
Comisarul european pentru Agricultură, Christophe Hansen, anunță înființarea „Consiliului European pentru Agricultură și Alimentație”: „Fermierii au simțit că nu au fost suficient implicați în procesul de elaborare a politicilor în ultimii ani” 2 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cum să păstrezi cafeaua pentru a-și păstra aroma mai mult timp/Ce spun specialiștii despre congelarea boabelor de cafea 2 decembrie Redacția 0 comentarii
VIDEO Cafeneaua de lângă Barcelona unde lucrează adolescenți cu dizabilități/ Învață să fie chelneri, casieri și să pregătească mâncarea/ Cafeneaua funcționează în cadrul unei școli pentru copii cu nevoi speciale 2 decembrie Redacția 0 comentarii
Un nutriționist din Japonia a descoperit „secretul longevității”: algele marine / „Mătușa mea de 99 de ani și socrii mei, care au 95 și 88 de ani, mănâncă zilnic supă cu alge” 2 decembrie Redacția 0 comentarii
„Smochinul indian” revoluționează agricultura în sudul Italiei, zonă afectată de secetă și de schimbările climatice / Cu un consum de apă de zece ori mai mic decât cel al porumbului, are multiple utilizări: de la băuturi răcoritoare, făină, hrană pentru animale până la biocombustibil 2 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cum să păstrezi salata proaspătă mai mult timp/Trucuri simple, dar eficiente, care te vor ajuta să nu faci risipă 1 decembrie Angela Sabău 0 comentarii
Motivul ascuns pentru care ouăle și laptele sunt plasate în spatele magazinului alimentar/Sunt motive practice, dar și unele menite să vă facă să cumpărați mai mult decât v-ați propus 1 decembrie Angela Sabău 0 comentarii
Analiză | Cum va influența COP29 industria alimentară / Creșterea investițiilor în alimente pe bază de plante și carne cultivată în laborator și reguli mai stricte privind raportarea emisiilor și impactul asupra mediului, între direcțiile trasate 1 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Industria agroalimentară din România, dotată cu sisteme fotovoltaice cu ajutorul fondurilor europene / Suma totală atrasă depășește 110.000.000 de euro 1 decembrie Filip Constantin 0 comentarii
Odată cu înaintarea în vârstă, densitatea osoasă scade, iar riscul de osteoporoză crește. Tania Fântână (nutriționist): Se recomandă consumul de lactate, legume cu frunze verzi, tofu și sardine. Expunerea moderată la soare este utilă (VIDEO) 1 decembrie Tania Fântână 0 comentarii
Experiment urban în Olanda: Locuitorii unei suburbii sunt obligați să practice agricultura pe jumătate din terenul pe care îl dețin / „Ieri am uitat să mă gândesc la ce urmează să mănânc. Te plimbi prin grădină și găsești ceva” 1 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Fructieră de la Iohannis sau „Scrisori către Trump” de la Năstase, cadouri protocolare pentru Maia Sandu/Cel mai scump dintre toate este un suvenir în formă de trandafir, din sticlă mată 1 decembrie Redacția 0 comentarii
Zece lucruri „politicoase” pe care le faci la restaurant dar care sunt, de fapt, nepoliticoase/Discuțiile prea lungi cu chelnerul nu sunt întotdeauna binevenite 1 decembrie Redacția 0 comentarii
Cercetătorii chinezi lucrează la dezvoltarea de soiuri de cartofi rezistente la încălzirea globală prin polenizarea manuală a florilor / „Fermierii trebuie să înceapă să se pregătească pentru schimbările climatice” 1 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO Croissantul capătă noi forme/ Imaginația patiserilor barcelonezi a creat produse gourmet unice/ Între ele cel mai bun croissant din Spania 30 noiembrie Redacția 0 comentarii
Menţinerea plăţilor directe, structura PAC şi acordul Mercosur, principalele subiecte dezbătute la Bruxelles, în discuţiile cu noul comisar pentru agricultură şi hrană 30 noiembrie Redacția 0 comentarii
În București, atmosfera Crăciunului se simte deja în restaurante / Manager local: „Se creează o atmosferă specifică a sărbătorilor de iarnă. Tuturor ne place, inclusiv clienților” (FOTO-VIDEO) 30 noiembrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Știai că șoriciul o sursă excelentă de colagen, benefic pentru piele, păr și articulații, conține proteine și are un conținut mic de carbohidrați? Nutriționist Tania Fântână: „Atenție, însă, poate fi bogat în grăsimi saturate și sare, deci consumul excesiv trebuie evitat” 30 noiembrie Tania Fântână 0 comentarii
Procesele de creştere şi dezvoltare pentru culturile de toamnă vor evolua uşor mai lent în următoarea săptămână/ Prognoză ANM 30 noiembrie Redacția 0 comentarii
Alertă în SUA privind o nouă provocare pe TikTok: Tinerii utilizează pliculețe de miere energizantă pe post de stimulenți sexuali 30 noiembrie Redacția 0 comentarii
Ceva dulce | Simplu, rapid și ușor de preparat: Tort Tiramisu. Poate fi „piesa de rezistență” a mesei festive de Sfântul Andrei (VIDEO) 30 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Trump și Trudeau au luat cina la Mar-a-Lago/ Întâlnirea vine după declarația președintelui american ales în legătură cu impunerea taxelor vamale pentru Canada și Mexic 30 noiembrie Redacția 0 comentarii
Motivul pentru care unii clienți ai celebrului lanț de cafenele Starbucks trebuie să treacă printr-un punct de control militar / „Acest loc ar putea deveni o destinație turistică importantă pentru securitate și pace” (VIDEO) 30 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Fermier: „Agricultura, mai ales creșterea de animale, nu mai este făcută doar de cei care nu știu să facă altceva, așa cum era în trecut. În zilele noastre, când alegi să fii fermier, de fapt alegi să faci mai multe meserii, cu mândrie” 30 noiembrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Raport citat de Forbes: Liliecii, adesea subestimați, joacă un rol esențial în agricultură, economisind anual până la 53 de miliarde de dolari pentru fermierii din America / Consumă insecte care ar putea distruge recoltele sau ar crește dependența de insecticide 30 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Vechi tradiții populare, legate de Sfântul Andrei: Fetele preparau o turtă sărată pentru a-și vedea ursitul, iar femeile evitau folosirea cuțitului / Etnolog: „Dacă fata visa pâine, bărbatul era bun” 29 noiembrie Angela Sabău 0 comentarii
De ce în țările asiatice nu se mănâncă așezați la masă, ci direct pe jos. Cum poate influența această poziție digestia 29 noiembrie Redacția 0 comentarii
Cele mai scumpe restaurante cu stele Michelin din lume în 2024. O porție de mâncare ajunge să coste 2.130 de dolari / Crabul și trufele domină meniurile localurilor de lux / Topul este dominat de restaurante din Japonia, SUA și Europa 29 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Chefi internaţionali din 11 ţări est-europene fac spectacol, în weekend, la Craiova/ Festivalul de vinuri şi mâncăruri 29 noiembrie Redacția 0 comentarii
Curiozități agri-food 29 noiembrie – Măslinele trebuie fermentate pentru a putea fi bune de consumat 29 noiembrie Redacția 0 comentarii
Analiză/ Ciorba, mititeii şi salata de varză, cele mai comandate preparate tradiţionale de către români în ultimul an 29 noiembrie Redacția 0 comentarii
Polonia şi-a făcut rezerve record de cereale pentru a-şi asigura aprovizionarea cu alimente în cazul unor situații extreme 29 noiembrie Redacția 0 comentarii
Numărul tinerilor bolnavi de diabet crește de la an la an/ Alimentația proastă și lipsa mișcării sunt principalele cauze, atrag atenția medicii 29 noiembrie Redacția 0 comentarii
Thanskgiving în spațiu. Ce au mâncat astronauții de pe stația spațială internațională la cina de Ziua Recunoștinței (VIDEO) 29 noiembrie Redacția 0 comentarii
Preţul cafelei este la cel mai ridical nivel din ultimii 47 de ani pe fondul îngrijorărilor ce privesc recolta Braziliei 29 noiembrie Redacția 0 comentarii
Omul de afaceri din China a mâncat banana pentru care a plătit 6,2 milioane de dolari, la o licitație: „Este un gest care poate să facă parte şi el din istoria acestei opere de artă” (VIDEO) 29 noiembrie Redacția 0 comentarii
Zwup, un brand românesc de supe, pornit ca un business de familie / Am vrut să gătim „ca la televizor”, folosind supe și nu apă, iar astfel de produse nu erau în magazine 29 noiembrie Redacția 0 comentarii
ANALIZĂ LA RAFT: Ce poți mânca într-o seară de vineri la un film? De la sticks-uri cu sare, la 1,49 lei, la alune de pădure coapte cu sare, la 14,29 29 noiembrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Povestea incredibilă a comerciantului care a vândut celebra banană ce a devenit operă de artă și s-a adjudecat la o licitație pentru suma de 6,2 milioane de dolari. Fructul a costat doar 35 de cenți / „A fost folosit într-o glumă despre o sumă obscenă de bani” 29 noiembrie Ingrid Georgescu 1 comentarii
Vladimir Putin aprobă vânzarea unei companii de cereale deținute de firma Louis Dreyfus din Rusia unui cumpărător necunoscut / Compania internațională de trading și procesare alimentară LDC a încetat exporturile de cereale rusești, în urma conflictului din Ucraina 29 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Inovații în industria cafenelelor: Ce este „coffee omakase” / Expert: „Iubitorii de cafea doresc mai mult decât o simplă doză de cofeină. Vor o șansă de a savura băuturi de calitate superioară, de a interacționa cu un barista expert și de a învăța ceva nou” 29 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Semnal de alarmă: Trufele româneşti ar putea deveni tot mai rare şi chiar ar putea dispărea în următorii ani / De vină ar fi braconierii, care intră ilegal pe terenurile forestiere şi distrug fondul de resurse forestiere nelemnoase, cu ajutorul câinilor special antrenaţi 29 noiembrie Redacția 0 comentarii
Când bucătăria se îmbină cu cofetăria: Un chef a creat trufe de ciocolată cu urdă / Chef Cătălin Ivanof: „Ingredientul este tradițional românesc, dar gustul se îmbină perfect cu ciocolata și o pune în valoare” (VIDEO) 29 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Târgul de Crăciun București se deschide vineri. Vizitatorii, așteptați cu produse tradiționale / Intrarea este liberă 29 noiembrie Redacția 0 comentarii
Prognoza Departamentului de Agricultură al SUA: Deficitul comercial agricol al Statelor Unite, deja la un nivel record, este pe cale să se adâncească și mai mult în anul fiscal 2025 29 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Jocuri și jucării despre alimente și gătit/ Copiii învață astfel despre mâncarea sănătoasă și dobândesc primele noțiuni de bucătărie/ Un cadou de Crăciun mult mai amuzant și mai educativ decât un joc video 28 noiembrie Redacția 0 comentarii