PRO AGRO: Măsurile fiscale din „ordonanţa trenuleţ” vor avea un impact negativ asupra agriculturii şi industriei alimentare 30 decembrie Redacția 0 comentarii
Castraveți sclipitori, ultimul trend în bucătărie / Da, sunt exact castraveți murați cu sclipici și sunt ideali pentru a-ți impresiona musafirii de Anul Nou VIDEO 30 decembrie Redacția 0 comentarii
Fermierii cer menținerea facilităților pentru angajații din agricultură și exceptarea construcțiilor agricole de la „taxa pe stâlp” / Introducerea „pârjolului fiscal” în sectorul agroalimentar va avea rezultate catastrofale pentru fiecare român 30 decembrie Redacția 0 comentarii
Romalimenta: Industria alimentară primeşte încă o lovitură prin creşterea salariului minim şi anularea facilităţilor fiscale 30 decembrie Redacția 0 comentarii
De la vânzător de alune la președintele SUA: Jimmy Carter a murit la 100 de ani / După încheierea mandatului prezidențial, Carter s-a întors în localitatea unde s-a născut și a transformat terenurile agricole într-o fermă certificată pentru creșterea arborilor 30 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Peste 400 de pub-uri din Marea Britanie s-au închis în 2024 din cauza costurilor ridicate 30 decembrie Redacția 0 comentarii
Ceva dulce | Transformă un desert banal într-un preparat festiv. Tort din compoziție de salam de biscuiți (VIDEO) 30 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Program Kaufland de Anul Nou 2025. Intervalul orar în care va fi deschis Kaufland pe 31 decembrie și 1, 2 ianuarie 2025 30 decembrie Redacția 0 comentarii
O companie aeriană lansează un meniu special pentru pasagerii care călătoresc între Germania și Turcia: doner și ayran / „Vom servi doner turcesc produs în Germania” 30 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
INTERVIU | Dana Tănase, director Asociația Română a Cărnii: Exporturile de carne de porc au scăzut cu 34% în acest an / În situația epidemiologică actuală, singura posibilitate de a plasa pe piața UE produse precum micii sau salamurile crud-uscate este ca acestea să fie obținute din materie primă eligibilă, provenită din alte state membre ale Uniunii 30 decembrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
ONRC: Numărul firmelor intrate în insolvenţă a crescut cu aproape 20%, în primele 11 luni din 2024/ Aproape 600 de firme, din domeniul HoReCa 30 decembrie Redacția 0 comentarii
Un meniu rafinat și festiv, dar extrem de caloric, a fost concesia făcută familiei de regina Spaniei/ Letizia este cunoscută pentru obsesia sa pentru o alimentație sănătoasă, dar de această dată a acceptat o cină de Crăciun tradițional spaniolă 29 decembrie Redacția 0 comentarii
Proiectul „ordonanței austerității” prevede eliminarea tuturor facilităților fiscale care se acordau angajaților și companiilor din Agricultură 29 decembrie Redacția 0 comentarii
Parcurile logistice, soluția viitorului pentru reducerea impactului asupra mediului în lanțurile de aprovizionare / De obicei amplasate în afara marilor centre urbane, acestea stimulează crearea de locuri de muncă și dezvoltarea economică în regiunile respective 29 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
5 recomandări de cărți internaționale de gastronomie: De la „Salt, Fat, Acid, Heat”, care explică principiile fundamentale ale gătitului într-un mod accesibil la „joie de vivre”-ul specific Juliei Child 29 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Ouăle sunt, probabil, cel mai versatil ingredient pe care îl aveți la dispoziție în bucătărie / Idei creative pentru micul dejun, prânz, cină sau desert 29 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Facilităţile pentru angajaţii din agricultură și industria alimentară eliminate/ Proiectul de Ordonanţă privind unele măsuri fiscal-bugetare, publicat duminică de Ministerul Finanţelor, vine cu vești proaste 29 decembrie Redacția 0 comentarii
ANALIZĂ LA RAFT | Cât costă „panettone”, celebrul desert originar din Italia, în magazinele din București / Unii comercianți îl vând cu mai puțin de 20 de lei 29 decembrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Motivul pentru care Sacramento este „capitala caviarului” din SUA. Totul a început cu un imigrant rus / Chef bucătar: „Este uimitor să fii într-o zonă care oferă nu doar caviar, ci și sturionii din care acesta provine” 29 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Consumul intern de cartofi a crescut anul trecut cu 57.000 tone, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică 29 decembrie Redacția 0 comentarii
UPDATE: Forţele de intervenţie trimise pentru stingerea incendiului izbucnit duminică dimineaţă în apropiere de castelul din Cetatea de Baltă au fost suplimentate/ Focul a cuprins în jur de 4.000 de baloţi de paie 29 decembrie Redacția 0 comentarii
Marius Tudosiei, inițiatorul Asociației Lanțului Alimentar Scurt: „Dacă industria HoReCa se va deschide și va înțelege beneficiile produselor locale, iar consumatorii vor fi dispuși să plătească mai mult pentru ele, atunci acest lucru ar putea transforma complet peisajul gastronomic din România” (VIDEO) 29 decembrie Andreea Drăghici 1 comentarii
Unde poți merge de Revelion în București/ Există inclusiv oferte de petreceri pentru copii/ Bufetul este inclus în prețul biletului 29 decembrie Redacția 0 comentarii
Acuzații grave la adresa producătorilor din Toscana: Faimoasele vinuri Chianti, Chianti Classico și Toscano IGT ar fi produse din vinuri din alte regiuni / „E timpul să punem capăt acestui comerț fals” 29 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Idee de mic dejun: Quiche cu spanac pentru o zi relaxată de duminică între Crăciun și Anul Nou / Simplu de preparat, dar cu un gust sofisticat care aduce familia în jurul mesei 29 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Trei experți în longevitate dezvăluie cum putem trăi mai mult și mai bine: Au optat pentru postul intermitent, dar nu renunță nici la „micile plăceri” alimentare / Care este, totuși, secretul? 28 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp posibil / Unele nici nu au nevoie să fie puse în frigider 28 decembrie Angela Sabău 0 comentarii
După ce cadourile de Crăciun au fost despachetate și casele de turtă dulce au fost devorate, iubitorii de ciocolată au un motiv special de bucurie: Azi se celebrează Ziua Națională a Bomboanelor de Ciocolată / Cum sărbătorești această zi? 28 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Top 5 documentare gastronomice de pe Netflix, la care merită să te uiți în vacanța de iarnă (VIDEO) 28 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO. Sufganiyot, gogoşile cu dulceaţă nelipsite de pe masa evreilor de Hanuka. Sărbătoarea s-a suprapus anul acesta cu Crăciunul 28 decembrie Ștefan Both 0 comentarii
Zahărul în cafea: Cum influențează combinația de cofeină și dulce ritmul biologic? Ce indică cele mai noi studii ale oamenilor de știință din Japonia 28 decembrie Ingrid Georgescu 1 comentarii
Primul caz uman grav de gripă aviară/ Virusul a suferit mutaţii în interiorul organismului pacientului, modificările nu au fost observate la păsările contaminate, nici măcar la cele cu care omul ar fi intrat în contact într-o fermă avicolă 28 decembrie Redacția 0 comentarii
VIDEO: Secretul pentru a obține cel mai bun preparat din carne de porc în stil asiatic, dezvăluit de chef Cătălin Petrescu: „Combinația de dulce-acrișor întotdeauna este un generator de umami” / „Carnea de porc trebuie gătită termic foarte bine” / „Întotdeauna aleg un sos de soia natural” 28 decembrie Otilia Serescu 0 comentarii
După cursul profesional de măcelar, școala care te învață să faci brânză și să îngrijești animalele. În Italia se promovează reînvățarea meseriilor vechi dar adaptate la prezent 28 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Ți-au rămas cârnați de la Crăciun? „Reciclează-i” într-un mic dejun rapid, sățios și sustenabil 28 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Fetească Neagră de la Castel Mimi: istorie vie într-un vin de excepție 28 decembrie Publicitate 0 comentarii
Nestlé intră pe piața produselor pentru slăbit odată cu lansarea unor shot-uri proteice / Noile produse au ca scop reducerea poftei de mâncare și promovarea unei senzații de sațietate 27 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Autenticitatea desertului tradițional spaniol „turrón”, amenințată de migdalele americane? / Deși este fabricat în Alicante, marile companii aleg adesea să folosească migdale din Statele Unite, cel mai mare producător mondial: „Pare o înșelătorie față de consumator” 27 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Curiozități agri-food 27 decembrie: Migdala este o sămânță, nu face parte din categoria nucilor 27 decembrie Angela Sabău 0 comentarii
Oreo lansează șase noi arome în 2025 / Unele sortimente vor fi produse în ediție limitată 27 decembrie Redacția 0 comentarii
Cum a ajuns laptele piesa centrală a seducției, în cel mai nou film în care joacă Nicole Kidman, „Babygirl” 27 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cum să previi crizele biliare de sărbători / Tania Fântână (nutriționist): Alege carne slabă, mănâncă încet și mestecă bine alimentele pentru a ajuta digestia și bea multă apă 27 decembrie Tania Fântână 0 comentarii
Ucraina trimite ajutor alimentar în Siria / Volodimir Zelenski: „Fiecare pachet poate hrăni o familie timp de o lună” 27 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
„Păsulă zolită” sau varianta din Bihor a fasolei bătute / Istoria sa datează din secolul al XIX-lea, când fasolea devenise una dintre cele mai folosite leguminoase în bucătăria românească 27 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Autorităţile chineze anunță creşterea sprijinului financiar pentru stabilizarea producţiei de produse agricole esenţiale, inclusiv cereale, pentru a asigura securitatea alimentară 27 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Supermarket online: Valoarea coşului mediu de cumpărături a crescut cu 15% / „Au fost înregistrate vânzări considerabile pentru cozonaci artizanali şi Panettone de la branduri de lux, precum Dolce & Gabbana şi Vogue” 27 decembrie Redacția 0 comentarii
STUDIU | Principalele planuri ale românilor pentru anul 2025 includ un stil de viaţă mai sănătos: Peste 50% vor să aibă o alimentaţie echilibrată și să slăbească 27 decembrie Redacția 0 comentarii
Consumul de cafea, asociat cu un risc mai scăzut de cancer de cap și gât, sugerează un nou studiu / Cafeaua decofeinizată a fost asociată doar cu un risc redus de cancer al cavității bucale 27 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO: Cum combatem risipa alimentară de sărbători | Michael Kaiser, Sezamo: E important să ai o listă de cumpărături / Loredana Samoilă, Kaufland: Produsele aflate aproape de expirare au reduceri de până la 90% / Chef Gabriel Gorgan: Sunt multe alimente pe care le putem congela și le putem prelungi viața 27 decembrie Otilia Serescu 0 comentarii
Caloriile din băuturile populare de sărbători / Tania Fântână (nutriționist): „Din două cești de țuică fiartă strângi caloriile aferente unei mese principale. Și unde mai pui că, după țuică fiartă, nu îți vine să mănânci brânzică de casă sau supă cremă de legume” 27 decembrie Tania Fântână 0 comentarii