Fermierii sunt mai optimiști după ninsorile abundente și anticipează o recoltă mai bună în acest an 19 februarie Redacția 0 comentarii
Bulgaria este pe primul loc din UE la creșterea prețurilor la alimente. Mâine este așteptat un nou boicot al rețelelor comerciale 19 februarie Redacția 0 comentarii
Fermierii pot depune cererile pentru subvențiile agricole începând cu data de 3 martie / Termenul limită este 30 mai / Plafonul financiar anual acordat României pentru plăți directe de la bugetul european este de aproximativ 2 miliarde de euro 19 februarie Filip Constantin 0 comentarii
FOTO-VIDEO. Fermier cu valoare adăugată. Un tânăr agricultor din Timiș procesează legume pentru restaurantele din Timișoara 19 februarie Ștefan Both 0 comentarii
Unii americani se grăbesc să își facă provizii de alimente și alte produse de uz curent, pe fondul temerilor legate de tarifele impuse de Trump 19 februarie Redacția 0 comentarii
Istoria fascinantă a vaniliei și sclavul de doar 12 ani care a pus-o la dispoziția omenirii și avea să moară sărac 18 februarie Mihaela Găneț 1 comentarii
Digitalizarea a ajutat o familie de agricultori din Valencia să își vândă portocalele/ Plantația familiei fusese afectată de inundațiile catastrofale de anul trecut 18 februarie Redacția 0 comentarii
Sectorul agricol este responsabil pentru 4% din PIB-ul Bulgariei, afirmă ministrul bulgar al agriculturii 18 februarie Redacția 0 comentarii
Franţa: Vaccinarea contra gripei aviare a ajutat la redresarea producţiei de carne de pasăre 18 februarie Redacția 0 comentarii
Curiozități agri-food 18 februarie: Ouăle cu două gălbenușuri provin în general de la găinile mai tinere 18 februarie Angela Sabău 0 comentarii
Comisia Europeană va restricţiona importarea culturilor tratate cu pesticide interzise 18 februarie Redacția 0 comentarii
Drepturile consumatorului | Ce poți face dacă produsul nu corespunde așteptărilor/ Explicațiile avocatului Mihai Ursu 18 februarie Andreea Drăghici 0 comentarii
Criză de apă potabilă la Spitalul din Dumitreşti, Vrancea/ Apa din reţeaua comunală, cu valori neconforme 18 februarie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Louis Vuitton, Gucci și Chanel reciclează pielea de pește, în genți și portofele/ Pielea de hering, păstrăv și somon, preferate în locul celei de reptile/ Pielea de somon este extrem de robustă și nu poate fi ruptă manual 18 februarie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Cum se congelează mâncarea gătită, pentru a economisi timp și a evita risipa. Mici secrete și recomandări ca să poți poți găti mai mult odată și conserva pentru mai mult timp 18 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Tendința viitorului: pre-reciclarea sau reciclarea creativă/Lapte de ovăz, ambalat sub formă de foi, care se dizolvă în apă/ Făină de măsline, bogată în fibre/ Chipsuri făcute din pulpă de fructe și legume reciclate 18 februarie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
VIDEO | Ce este deficitul caloric / Nutriționistul Tania Fântână vorbește despre cum ar trebui să ne calculăm caloriile pentru a pierde din greutate 18 februarie Redacția 0 comentarii
Friptură de vită suculentă la friteuza cu aer cald / Rețeta rapidă pentru o cină ca la restaurant 18 februarie Ingrid Georgescu 1 comentarii
Rețeaua fermierilor pentru biodiversitate în agricultură / Proiectul FarmBioNet se lansează în februarie și vizează protejarea biodiversității 18 februarie Redacția 0 comentarii
Mixerul de bucătărie, de la invenția lui Herbert Johnson, până la cel cu bol de azi, care face singur toată treaba / Evoluția aparatului electric este impresionantă 18 februarie Angela Sabău 0 comentarii
Sondajul Mondelēz International State of Snacking: Pentru consumatorii din toată lumea, gustările sunt o modalitate de a se conecta și de a împărtăși momente cu cei dragi 18 februarie Redacția 0 comentarii
Ce mănâncă regele Charles și restul familiei regale? La mesele de ocazie, până și alegerea meniului reprezintă un ritual 18 februarie Redacția 0 comentarii
Magiunul de prune Topoloveni, locul 1 mondial, în topul TasteAtlas/ Locul 2 este ocupat de Suedia, cu gemul de afine, iar locul 3, de Ungaria, cu Lekvar 18 februarie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Mâncare pentru câini din carne de pui cultivată în laborator, disponibilă în premieră europeană în Marea Britanie 18 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Botănoiu (Guvern), la lansarea ghidului de bune practici Climate Paths: Cercetarea înseamnă destul de mult pentru mine, ca fermier; tehnologiile noi ajută agricultura 18 februarie Redacția 0 comentarii
AFIR: 102 noi investiţii în procesare vor primi o finanţare de peste 259 milioane de euro 18 februarie Redacția 0 comentarii
Scrisoare deschisă a cultivatorilor de sfeclă de zahăr din Transilvania către ministrul Agriculturii. Ei îi cer să medieze în relația tensionată cu fabrica de zahăr de la Luduș 18 februarie Redacția 0 comentarii
Legendele muzicii flamenco-pop, Gipsy Kings feat. Tonino Baliardo, vin la Berăria H din București / Concertul va avea loc pe 28 februarie 18 februarie Redacția 0 comentarii
„Este important să putem să savurăm ceea ce mâncăm”. Un psihoterapeut explică de ce educația alimentară trebuie să țintească și latura emotivă a mâncatului 18 februarie Redacția 0 comentarii
The World’s 100 Best Coffee Shops, un clasament anunțat la Coffee Fest de la Madrid (15-17 februarie) 18 februarie Redacția 0 comentarii
Recomandări ale ANSVSA pentru protejarea animalelor în perioada cu temperaturi foarte scăzute şi căderi masive de zăpadă 18 februarie Redacția 0 comentarii
Cel mai eficient ceai pentru durerea de dinți și măsele, dintr-o plantă disponibilă și care vara crește peste tot 17 februarie Redacția 0 comentarii
Un beneficiu mai puțin cunoscut al usturoiului, demonstrat deocamdată doar pe cobai 17 februarie Redacția 0 comentarii
Curiozități agrifood – 17 februarie: Mâna lui Buddha, o lămâie de formă cu totul ieșită din comun 17 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
FOTO „Slaninijada”, cel mai popular eveniment dedicat slăninii tradiționale din Serbia. Peste 100 de tone de slănină și 400 de tone de cârnați, jamboane, afumături, jumări sau tobă 17 februarie Ștefan Both 0 comentarii
Olandezul care iubea cartofii prăjiți sau cine a inventat friteuza cu aer cald 17 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Fructoza poate alimenta indirect creșterea tumorilor, arată un nou studiu american / Ficatul transformă fructoza în lipide, un combustibil pentru cancer / „Merele sunt încă sănătoase. Mâncarea de tip fast-food nu este” 17 februarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Organizatorul târgurilor de Crăciun şi Paşte din Sibiu: Nu avem nevoie de artificii sau tematici de Star Wars 17 februarie Redacția 0 comentarii
România poate relua exportul de ovine şi caprine către Regatul Arabiei Saudite 17 februarie Redacția 0 comentarii
VIDEO | „Vinul – Connaisseur fără ifose” (Ep. 18): Cât e de „simplu cu vinul”? Ne spune Paul Badea, Gen 2 de la SERVE 17 februarie Cezar Ioan 0 comentarii
Arabia Saudită a cumpărat 920.000 de tone de grâu, 60.000 de tone fiind de la Cerealcom 17 februarie Redacția 0 comentarii
De la spumă aromată la „Friends” – cum a devenit laptele condensat pentru cafea o industrie de 5 miliarde de dolari în SUA/ Fenomenul coffee creamer, alimentat de rețelele de socializare 17 februarie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Gulașul, preparatul cu care patronii unui restaurant din Băile Tușnad ar merge într-o competiție gastronomică 17 februarie Andreea Drăghici 0 comentarii
Semnele de întrebare care planează asupra PAC după 2027/ Se vorbește despre reduceri bugetare, realocări în cazul extinderii UE sau despre renaționalizare 17 februarie Redacția 0 comentarii
Marele Premiu European 2025: Global Chef Challenge – Semifinalele Regionale Europene/ România va reprezenta Europa Centrală în finală 16 februarie Redacția 0 comentarii
Solo dining, în opoziție cu cina romantică de Valentine’s Day. Crește procentul persoanelor care iau masa singure la resturant 16 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cel mai bun cuptor de pizza când nu vrei să comanzi și preferi să o faci singur. Ajung până la o temperatură de 400 de grade și nu riști să te arzi la mâini 16 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Festivalul ‘Iarna, tradiţii şi obiceiuri la Lepşa’, în Vrancea/ Țuică fiartă, preparate tradiționale și o expoziție despre speciile rare de fluturi şi fosilele din Parcul Naţional Putna – Vrancea 16 februarie Redacția 0 comentarii
Marile branduri de modă investesc tot mai mult în industria HoReCa. Cele mai răsunătoare nume care au deschid restaurante în marile orașe 16 februarie Redacția 0 comentarii
“Morile de la Rudăria”, volumul care spune povestea sitului unic în România, cu 25 de mori de apă 16 februarie Redacția 0 comentarii