Tradiții gastronomice ale Carnavalului de la Barcelona/ Cum a apărut acest eveniment în luna februarie/ Carnavaluri celebre sunt organizate la Veneția, Rio de Janeiro sau New Orleans/ În Spania aproape fiecare localitate are propriul Carnaval 22 februarie Ioana Costescu 0 comentarii
Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România despre controalele ANPC: Solicităm public un dialog în regim de urgenţă, întrucât foarte mulţi operatori întâmpină grave probleme, atât de imagine, cât şi de evoluţie a business-ului 21 februarie Redacția 0 comentarii
Curiozități agri-food 21 februarie: Floarea soarelui nu este o singură floare, ci este formată dintr-o mulțime de flori mai mici 21 februarie Angela Sabău 0 comentarii
România a urcat pe podium la toate categoriile Worldchefs European Grand Prix Rimini 2025/ Evenimentul a reunit cei mai buni bucătari și cofetari din întreaga Europa 21 februarie Redacția 0 comentarii
Ministrul Agriculturii: Mecanismele de acordare a subvenţiilor în Uniunea Europeană ar trebui regândite 21 februarie Redacția 0 comentarii
Un cunoscut oncolog italian dezvăluie secretul longevității sale/ Are 96 de ani și a prins Italia pe vremea când nu exista un Sistem Public de Sănătate/ „Niciodată nu am refuzat o prăjturică” 21 februarie Redacția 0 comentarii
Produse alimentare depozitate direct pe paviment, produse de patiserie la temperaturi necorespunzătoare – sunt câteva dintre neregulile descoperite de către comisarii ANPC la un fast-food și două stații de carburanți controlate/ S-au aplicat amenzi de 70.000 de lei 21 februarie Redacția 0 comentarii
Expoziție de păsări și animale de rasă, în weekend, la Râșnov / Zeci de specii de porumbei, găini, rațe, gâște, fazani, păuni și iepuri de rasă vor fi prezentate publicului 21 februarie Redacția 0 comentarii
La ce este utilă tehnica vidării în bucătărie și ce tipuri de aparate de vidat există pe piață 21 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
APIA a autorizat la plată de la începutul lui decembrie peste 637,9 milioane euro, pentru 677.761 fermieri 21 februarie Redacția 0 comentarii
Cofeina este „dăunătoare” pentru oameni, avertizează UE într-un regulament care interzice utilizarea acesteia ca pesticid / Autoritățile de la Bruxelles susțin că există dovezi științifice care confirmă efectele negative ale cafeinei asupra sănătății umane 21 februarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Carnea din restaurantele franceze trebuie să aibă „carte de identitate”. Măsura a intrat în vigoare prin decret al noului guvern de la Paris și vizează susținerea producției locale 21 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Analiză | Piața globală pentru AI în agricultură va cunoaște cea mai mare creștere, până la 4,7 miliarde dolari, în 2028/ Cum sunt utilizate tehnologiile digitale în agricultură în lume 21 februarie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Yotam Ottolenghi mărturisește că grupul său este în criză și pierde 20% din profit. În ciuda situației, a deschis la Geneva primul său restaurant din afara Londrei și recomandă tuturor să gătească pentru a lupta cu anxietatea generală a momentului 20 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
ANPC a închis temporar nouă operatori economici din incinta Sun Plaza / Au fost date amenzi în valoare de 400.000 de lei / Printre nereguli: prezenţa gândacilor, produse alimentare cu stare termică schimbată, tăvi de coacere murdare 20 februarie Redacția 0 comentarii
Conferinţa AgroVest: Cele mai importante probleme ale fermierilor – instabilitatea vremii şi gestionarea fluxului de cereale 20 februarie Redacția 0 comentarii
O substanță chimică ce se găsește în apa potabilă din SUA este legată de un risc cu 15% mai mare de cancer colorectal 20 februarie Angela Sabău 0 comentarii
Creveții orientali de apă dulce au apărut și în România/ Deși ar părea o veste bună, deoarece sunt foarte gustoși, specia are caracter potențial invaziv și ar putea afecta fauna locală 20 februarie Redacția 0 comentarii
Tu cât te lași influențat de influenceri? Asociația scriitorilor și realizatorilor TV specializați pe gastronomie din Marea Britanie îi îndeamnă să fie „mai onești” în recenzii 20 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Curiozități agri-food 20 februarie: Orezul hrănește mai mulți oameni decât grâul / Aproape jumătate din populația globului depinde de acest aliment 20 februarie Angela Sabău 0 comentarii
Cinci modalități de a consuma psyllium. Ajută împotriva constipației dar contribuie și la textura unor preparate 20 februarie Tania Fântână 0 comentarii
Ce ne spune coaja pâinii si cum ne putem ghida după ea atunci când ne alegem pâinea/ Lara Schütz, singurul sommelier de pâine român: „80% din gustul pâinii stă în coajă” 20 februarie Cosmin Dragomir 0 comentarii
Unităţile româneşti de creştere şi procesare a cărnii de pasăre pot exporta produse avicole în Cuba, anunță ANSVSA 20 februarie Redacția 0 comentarii
Principalii retaileri din țară, controlați de ANPC / Amenzile depășesc 1 milion de lei / Mai multe magazine au fost închise temporar până la remedierea deficienţelor 20 februarie Redacția 0 comentarii
Doi bărbaţi reţinuţi în Teleorman pentru braconaj/ Au fost prinşi în timp ce vânau iepuri cu ajutorul ogarilor 20 februarie Redacția 0 comentarii
Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale le-a plătit 400 de milioane euro fermierilor care beneficiază de intervenţiile de mediu şi climă 20 februarie Redacția 0 comentarii
Creşte valoarea subvenţiei pentru motorină utilizată în agricultură la 2,21 lei pe litru/ În total este vorba de 500 de milioane de lei 20 februarie Redacția 0 comentarii
O mămăligă altfel. Frascàtula, un fel de polenta a italienilor din sud, din făină de grâu dur. Se servește cu orice legume de sezon trecute printr-o tigaie cu ulei sau ceva carne grasă 20 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Ce să faci cu cafeaua rămasă / E păcat să o irosești, aruncând-o pur și simplu la chiuvetă / De la macerat carnea la udat plantele, iată câteva idei ingenioase de a o folosi 20 februarie Redacția 1 comentarii
HOTREC, federația europeană care reprezintă hotelurile, restaurantele și cafenelele: IMM-uri accesează foarte greu fonduri europene 20 februarie Redacția 0 comentarii
VIDEO | CHEF FĂRĂ SECRETE / Vincent Lointier, chef bucătar și fost rugbist, a lăsat Franța pentru România, unde îi învață pe bucătarii români să gătească preparate la un alt nivel / „Îmi place că sunteți familiști mai mult decât francezii. Mâncarea este un pretext să fiți împreună” 20 februarie Redacția 0 comentarii
ANPC a închis supermarketul Auchan și o serie de restaurante din mallul AFI Cotroceni/ Sancţiuni în valoare totală de 500.000 lei 19 februarie Redacția 0 comentarii
Descoperire neașteptată și periculoasă într-un lot de banane provenit din Ecuador/ Pasagerul clandestin a călătorit aproape 4.000 km 19 februarie Redacția 0 comentarii
Zece lucruri din bucătărie pe care ar trebui să le arunci / Renunță la ele pentru că pot fi mai dăunătoare decât crezi 19 februarie Angela Sabău 0 comentarii
Curiozități agri-food 19 februarie: Usturoiul poate ajuta la respingerea țânțarilor / Consumarea lui modifică ușor mirosul pielii, descurajând insectele 19 februarie Angela Sabău 0 comentarii
Patronii de restaurante din Centrul Vechi susțin că nu și-au putut derula activitatea deoarece Primăria Sector 3 nu a curățat zăpada pe străzile mici/ Reacția primăriei 19 februarie Redacția 0 comentarii
Biserica Anglicană nu știe cum să rezolve problema anafurei fără gluten și a vinului fără alcool, cerute de enoriași 19 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Programul Rabla pentru tractoare va fi operational până la 31 martie / Sunt două tipuri de vouchere care acoperă 65%, respectiv 80% din prețul de achiziţie al tractorului 19 februarie Redacția 0 comentarii
Direcţia Silvică Vaslui este cel mai mare furnizor de măceşe şi plante medicinale de pe piaţa românească / Asigură peste 70% din cantitatea valorificată la nivelul Romsilva 19 februarie Redacția 0 comentarii
Turcia exportă masiv ouă în Statele Unite, afectate de epidemia de gripă aviară / Livrările au început luna aceasta şi vor continua până în iulie / Nu se așteaptă o scădere a prețului la ouă 19 februarie Redacția 0 comentarii
Poți face foarte rapid acasă la tine pop corn fără ulei, folosind un aparat creat special pentru asta 19 februarie Redacția 0 comentarii
Comisia Europeană şi-a prezentat foaia de parcurs pentru un sector agricol şi agroalimentar prosper în UE/ Sprijinul va fi direcţionat mai mult către fermierii care se implică activ în producţia de alimente, cu un accent deosebit pe tinerii fermieri şi pe cei care practică agricultura în zone care se confruntă cu constrângeri naturale 19 februarie Redacția 0 comentarii
Agroland Agribusiness, companie românească specializată în vânzarea de inputuri pentru agricultură, raportează venituri de 55,2 milioane de lei în 2024, în scădere cu 3%/ Profitul net s-a dublat la 2 milioane de lei 19 februarie Redacția 0 comentarii
Premieră internațională la Constanța, la Concours Mondial de Bruxelles – Rosé Wines Session: AI-ul va analiza notele de degustare ale juraților și va crea un profil „calitativ” al fiecărui vin participant 19 februarie Cosmin Dragomir 0 comentarii
KFC îşi mută cartierul general american din Kentucky în Texas/ Această modificare face parte din planurile grupului de a avea două sedii centrale în SUA, unul în Texas şi altul în California 19 februarie Redacția 0 comentarii
Comisia salută acordul provizoriu de reducere a risipei de alimente și de îmbunătăţire a circularităţii textilelor 19 februarie Redacția 0 comentarii
Cum a slăbit un chef din Italia 90 de kg în 8 luni eliminând zahărul și carbohidrații, ținând post intermitent și făcând sport. Dar nu se vrea un exemplu și recomandă consultul de specialitate pentru orice fel de dietă 19 februarie Redacția 0 comentarii
Pesto de busuioc de 1000 de euro/kg făcut după rețeta bunicii de un mic antreprenor din Liguria, Italia. În viitor, el vrea să folosească busuiocul pe care îl cultivă în sistem hidroponic 19 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
INS: În trimestrul IV 2024, erau 34.300 de locuri de muncă vacante, în scădere cu 5.600 faţă de trimestrul anterior / La polul opus, cea mai importantă creştere s-a înregistrat în hoteluri şi restaurante 19 februarie Redacția 0 comentarii
O degustătoare de cafea susține că această băutură trebuie să fie întotdeauna amară și foarte închisă la culoare/ Ce este cafeaua de specialitate și cum se prepară 19 februarie Redacția 0 comentarii