Angajatorii din HoReCa îi preferă pe nepalezi ca angajați decât pe români / Deficitul de forță de muncă în HoReCa este de 20-25%, în timp ce în orașele turistice, în sezon, se ridică la 50%

Sursa foto: Pexels Sursa foto: Pexels

Forța de muncă a ajuns în ultimul timp o problemă în rândul multor sectoare, iar industria HoReCa se numără printre sectoarele care întâmpină unele din cele mai mari probleme cu asigurarea locurilor de muncă. Deficitul de forță de muncă în HoReCa este de 20-25%, în timp ce în orașele turistice, în sezon, se ridică la 50%, scrie Termene.ro

În sectorul de hoteluri şi restaurante, în prima jumătate a anului 2024, a crescut numărul de noi angajaţi cu 6.800 de persoane, raportat la perioada similară din 2023, pe fondul cererii crescute pentru servicii de ospitalitate, potrivit datelor INS.

Anul trecut, în România, aproape 150.000 de angajaţi străini aveau permise active de muncă, cu aproximativ 11.000 mai mult decât în 2023 şi cu 100.000 în plus față de 2020, la începutul pandemiei.

Citește continuarea articolului pe Economedia.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *