Almeria-Spania: ”Infernul serelor”; recolta de legume și fructe obținută din cultivarea a peste 33.000 de hectare de spații protejate este distribuită în toate hypermarketurile din Uniunea Europeană

Almeria-Spania: ”Infernul serelor”; recolta de legume și fructe obținută din cultivarea a peste 33.000 de hectare de spații protejate este distribuită în toate hypermarketurile din Uniunea Europeană Almeria-Spania: ”Infernul serelor”; recolta de legume și fructe obținută din cultivarea a peste 33.000 de hectare de spații protejate este distribuită în toate hypermarketurile din Uniunea Europeană

Reporterii Le Monde au descins în ceea ce au numit fără ezitare ”infernul serelor” din Almeria și l-au descris cu precizie: ”…nu vezi un fir de iarbă, o floare de mac, un arbore sau un fluture, nu auzi o pasăre ciripind sau susurul unui râu în acest colț de țară andaluz. Tot ce vezi sunt sere și numai sere. Un labirint de sere, construite din kilometri de plastic. O maree albă care înghite orașele, litoralul, muntele. O mare din plastic în continuarea Mediteranei, gata să acopere toată provincia Almeria”

Suprafața cultivată în serele din Almeria este de trei ori mai mare decât teritoriul Parisului și echivalează cu 47.134 de terenuri de fotbal.

credit foto: amusingplanet.com

Iarna, când legumicultorii europeni iau pauză de lucru, în serele din Almeria munca e în toi. Roșiile produse aici sunt culese și iau drumul lanțurilor de hypermaketuri întinse în toată Europa: Carrefour, Lidl, Auchan, Monoprix, etc.

Prima seră a fost construită în 1963, iar modelul a fost preluat și extins de Dalías Campo sau Poniente Almeriense și mai târziu de Campo de Níjar, în est. Utilizarea polietilenei ca înlocuitor pentru sticlă a fost testată în Insulele Canare și în Catalunya, potrivit Weakipedia.

În prezent, autoritățile spaniole și producătorii din Almeria derulează un program pentru certificarea integrală a producției în sistemul agriculturii ecologice.

credit foto nasa.gov

Almeria-Spania: ”Infernul serelor”; recolta de legume și fructe obținută din cultivarea a peste 33.000 de hectare de spații protejate este distribuită în toate hypermarketurile din Uniunea Europeană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *