Activitatea firmei care a distribuit biscuiți cu viermi la Spitalului Fundeni, oprită de ANPC. Amenzi de 10.000 de lei pentru multe nereguli

spital, biscuiti alterati, fundeni Sursa foto: Pixabay/planet_fox

Activitatea unuia dintre furnizorii Institutului Clinic Fundeni din Bucureşti a fost oprită în urma unui control făcut de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), în urma căruia au fost date amenzi de 10.000 de lei. Comisarii au constatat că nu se respecta temperatura de depozitare a alimentelor, erau folosite recipiente neconforme, iar condiţiile de igienă erau improprii, transmite News.ro. Verificările au fost declanşate după ce un pacient a primit biscuiţi cu viermi, iar imaginile au ajuns pe rețelele de socializare.

„În urma unei informaţii apărute în spaţiul public referitoare la neconformităţi ale unor produse alimentare puse la dispoziţie pacienţilor, la Institutului Clinic Fundeni, din Capitală, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a desfăşurat o acţiune de control la operatorul economic SC Hiper Ambrozia SRL, furnizorul acestor produse”, a transmis, vineri, ANPC, într-un comunicat de presă.

Pentru abaterile constatate de comisarii ANPC, în timpul verificărilor, au fost aplicate următoarele sancţiuni: amenzi contravenţionale în valoare de 10.000 de lei, oprirea definitivă de la utilizare/comercializare a produselor alimentare neconforme, oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficienţelor, propunere de închidere a unităţii pentru o perioadă de până la 6 luni.

Care au fost neregulile descoperite

-nerespectarea temperaturii de depozitare – conform reţetarului, ingredientele folosite la fabricarea produsului aveau, la rândul lor, menţiunea pe ambalaj: „a se păstra la loc uscat şi răcoros, de preferinţă în frigider”, iar la măsurarea cu termometrul din dotare s-a dovedit că acestea erau depozitate la temperaturi de 27,2 grade Celsius;

-folosirea unor recipiente neconforme pentru depozitarea unora dintre ingrediente, în acestea aflându-se impurităţi şi bucăţi din material plastic;

-desfăşurarea activităţii în condiţii tehnice şi igienico-sanitare improprii: pavimentul depreciat, cu ciobituri, capacul sistemului de ventilaţie încărcat cu praf şi grăsime;

-conducte izolate necorespunzător;

-plafonul cu zone deteriorate, rupte, cu găuri, cu infiltraţii;

-conducte neigienizate, cu strat gros de praf, rugină şi grăsime;

-cabluri neizolate; pereţii laterali pătaţi, cu tencuială exfoliată;

-folosirea unei camere cuptor cu strat de gros grăsime arsă (pe pereţii laterali, tubulatură);

-utilizarea unor tăvi de coacere cu strat gros de grăsime arsă şi a unor navete neigienizate corespunzător, cu strat de praf şi etichete rupte

ANPC anunță că va continua acţiunile de verificare a furnizorilor de produse şi servicii alimentare ale spitalelor din România.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *