Acest startup ajută plantele să comunice cu fermierii, reducând consumul de pesticide și cantitatea de deșeuri agricole

plante, comunicare, pesticide, innerplant Sursa foto: Pexels/JESHOOTS.com

Ce-ar fi dacă plantele ar putea vorbi cu fermierii și le-ar spune când nu se simt bine? Acest lucru nu numai că ar ajuta plantele, dar ar reduce și cantitatea de deșeuri agricole care afectează mediul, transmite CNBC.

Agricultura este unul dintre domeniile care poluează masiv planeta. Ea este responsabilă pentru cel puțin 10% din emisiile globale de gaze cu efect de seră, conform datelor din 2021 ale Agenției pentru Protecția Mediului. Deșeurile agricole sunt o parte importantă din această problemă.

Chiar și folosind pesticide și alte substanțe chimice, până la 40% din culturile alimentare de la nivel global se pierd din cauza bolilor și a dăunătorilor, potrivit datelor Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Statelor Unite. În prezent, companii precum SatAgro, Climate FieldView și un startup cu sediul în California, numit InnerPlant, lucrează pentru a reduce cantitatea de deșeuri agricole.

InnerPlant: „Plantele comunică. Noi le dăm o voce”

Folosind ingineria genetică, InnerPlant ajută culturile să comunice cu fermierii lor. Tehnologia folosește plante cu fluorescenți care emit semnale optice atunci când se află în dificultate. Acel semnal este detectabil de dispozitive care pot fi atașate la sateliți, drone sau tractoare.

Atunci când culturile sunt atacate de dăunători, le lipsesc substanțele nutritive sau le este sete, frunzele devin fluorescente în diferite culori, servind ca un sistem de avertizare timpurie pentru cultivatori, transmite InnerPlant.

„Putem ajuta fermierii să înțeleagă ce zone ale câmpului au nevoie de ceva și ce zone sunt în regulă și nu au nevoie de chimicale suplimentare”, a declarat Shely Aronov, CEO al startup-ului.

În funcție de acest semnal, fermierii știu ce trebuie să trateze, ceea ce înseamnă că nu risipesc bani pe produse chimice, care sunt aplicate în exces cu până la 30%, a spus Aronov.

„Vrem să eliminăm toate aplicațiile inutile de substanțe chimice în sistemul nostru alimentar, în solurile noastre, precum și costurile suplimentare care revin fermierilor”, a adăugat Aronov.

Startup-ul este susținut de Bison Ventures, John Deere, MS&AD Ventures, UpWest VC și Bee Partners. Firma a primit o finanțare totală de 22,3 milioane de dolari.

InnerPlant lucrează acum îndeaproape cu micii fermieri și cu unii dintre cei mai mari producători agricoli din SUA. Unii dintre ei au plătit pentru a obține acces anticipat la tehnologie, care va începe să fie folosită la culturile de soia și apoi se va extinde la altele.

Sursa foto: Pexels/JESHOOTS.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *