„Inflamațiile” este cuvântul aflat pe buzele tuturor. Sunt asociate cu cancerul, COVID, diabetul și demența, așa că, în mod firesc, pare că sunt un lucru rău. Și totuși, nu întotdeauna lucrurile stau astfel.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Inflamația este o manifestare necesară și eficientă. În situații acute, este adesea printre primele semne că ceva nu este în regulă în organism. De exemplu, după o accidentare ușoară, care provoacă o leziune. Sistemul imunitar va elibera celule inflamatorii pentru a se pune la treabă și a rezolva problema. Odată ce s-a produs vindecarea, inflamațiile se retrag.
Cu toate acestea, inflamația cronică poate fi dăunătoare și a fost legată de afecțiuni medicale grave, cum ar fi bolile autoimune, cardiace și metabolice. Cel mai adesea, este cauzată de factori legați de stilul de viață, cum ar fi stresul, somnul insuficient, nivelurile scăzute de activitate și consumul de alimente inflamatorii, potrivit Clinicii Cleveland.
Din fericire, există ca remedii alimentele antiinflamatorii.
Sfatul zilei de la dietetician: Consumați mure pentru a reduce inflamațiile
Există multe alimente cu proprietăți antiinflamatorii, dar murele oferă cel mai bun raport calitate-preț, potrivit dieteticianului Keri Glassman.
Murele sunt bogate în vitamina C și fibre și sunt apreciate pentru îmbunătățirea sănătății inimii și reducerea riscului de diabet, a relatat TODAY.com. De asemenea, sunt pline de antocianine și flavonoide, care pot reduce răspunsurile inflamatorii din organism, arată studiile.
„Consumul de alimente bogate în antocianine a fost legat de sănătatea inimii și de reducerea riscului de boli cronice”, spune Natalie Rizzo, dietetician înregistrat și editor nutriție la TODAY.com.
De ce contează
Factorii declanșatori din mediu – inclusiv alimentele inflamatorii care conțin cantități mari de grăsimi trans și sare – au potențialul de a provoca inflamații cronice.
Un studiu din 2020 publicat în Journal of the American College of Cardiology a constatat că persoanele care au consumat multe alimente inflamatorii au avut un risc cu 46% mai mare de boli de inimă și un risc cu 28% mai mare de accident vascular cerebral, comparativ cu cele care au consumat alimente antiinflamatoare bogate în nutrienți, cum ar fi murele.
Cum să începeți
Adăugați mure peste iaurt, salată sau fulgi de ovăz sau puneți-le în smoothie-ul preferat.
Dar „murele sunt în sezon doar pentru o perioadă scurtă de timp, vara”, subliniază Rizzo. Atunci când rezervele sunt puține sau doriți să le amestecați, înlocuiți murele cu alte alimente încărcate cu aceiași compuși.
Rizzo recomandă în schimb alte fructe închise la culoare, inclusiv afine. „Sau păstrați murele congelate în congelator pentru a beneficia de beneficiile de combatere a inflamației pe tot parcursul anului”, adaugă ea. De asemenea, puteți opta pentru cireșe, merișoare și vinete, care conțin, toate, antocianine.
