VIDEO | ABC în bucătărie | Prăjește ușor și rapid peștele cu câteva trucuri simple/ Durează câteva minute tot procesul și vei obține un file suculent cu crustă crocantă

peste prajit in tigaie Foto: G4Food

În general există o teamă de o găti pește. Ba din cauza mirosului care se răspândește în toată casa, ba din cauză că nu iese cum ar trebui. Important este să nu-l prepari nici prea mult, să fie iască, nici prea puțin, să rămână crud. În plus, ideal este să îi păstrăm pielea, care în tigaie devine crocantă și absolut delicioasă.

Pentru a fi siguri de reușită vom cere la magazin sau vom alege dintre bucățile de pește, fileurile. Vom păstra și pielea având grijă să fie înlăturați toți solzii.

Apoi vom atinge întraga suprafață a fileului pentru a identifica eventuale oase rămase în carne. Cu o pensetă le vom extrage cu atenție.

Încingem o tigaie care nu lipește (în care am pus o lingură de ulei de măsline extravirgin și/sau o bucățică de unt sau ghee). Punem peștele cu pielea pe suprafața tigăii și lăsăm focul la mediu-mare.

Trebuie să prăjim pielea, pentru a-i da textură crocantă, dar să avem grijă ca peștele să fie gătit. Trebuie să capete culoare albă, dar nici să nu se usuce. Câteva minute ajung. Nu e nevoie să le întoarcem, dar o puteți face dacă vedeți că nu s-au gătit complet pe fața superioară.

Dacă întoarceți peștele, utilizați o paletă subțire și manipulați bucățile cu grijă ca să nu se rupă nici carnea nici pielea.

Când montăm în farfurie punem legumele sau garnitura peste care adăugăm bucățile de file de pește cu pielea în sus. Dacă avem și sos nu îl vom turna peste pește deoarece nu dorim să înmoaie crusta crocantă. Se poate servi cu un sos alioli.

Citește și

Rețetele Juanitei | Pește alb cu legume al dente – cel mai fresh și mai simplu prânz de duminică de vară toridă/ Alege totul proaspăt și prepară fără fonfleuri, dar cu gust

Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 21-27 iulie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *