Inspectorii sanitar-veterinari au retras de la comercializare 6 kilograme de mici dintr-un lot în care s-a detectat Salmonella şi au descoperit peşti cu larve de Anisakis, în urma unor controale concretizate cu amenzi în valoare de peste 33.000 de lei, transmite Agerpres.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Pe parcursul lunii mai, potrivit unui raport al DSVSA Buzău, inspectorii sanitar-veterinari au efectuat verificări la 372 de operatori economici, pe întreg lanţul de la producţie la comercializare. Verificările au vizat respectarea condiţiilor generale de igienă, verificarea respectării cerinţelor de trasabilitate şi a modului de etichetare a produselor alimentare.
“În urma controalelor efectuate au fost constatate următoarele neconformităţi: deficienţe structurale, lipsa verificării stării de sănătate, lipsa monitorizării temperaturii din spaţiile frigorifice, deficienţe de etichetare, depozitare şi manipulare a produselor alimentare. Urmare a acestor neconformităţi au fost aplicate 6 amenzi contravenţionale în valoare totală de 33.600 lei şi 26 avertismente”, a transmis DSVSA Buzău.
Totodată, au fost prelevate 346 de probe de produse alimentare pentru determinarea conformităţii acestora cu prevederile legale în vigoare.
“În urma analizării probelor prelevate, într-o probă de macrou şi una de hering au fost identificate larve de Anisakis spp. Facem precizarea că larvele au fost detectate în cavitatea abdominală şi nu în musculatură, în plus, prin congelare, larvele de Anisakis spp mor. În perioada menţionată, DSVSA Buzău a intervenit pentru soluţionarea a 4 alerte alimentare primite prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje şi au fost retrase de la comercializare 6 kilograme de mici dintr-un lot la care s-a detectat Salmonella spp”, informează sursa citată.
În aceeaşi perioadă, DSVSA a intervenit pentru soluţionarea a 8 notificări de neconformităţi primite prin Sistemul de Asistenţă şi Cooperare Administrativă.