Startup-ul românesc Bonapp.eco, activ în domeniul combaterii risipei alimentare, a anunțat fuziunea cu Munch, liderul industriei în Europa Centrală și de Est, consolidând astfel poziția entității nou create pe piața europeană, conform unui comunicat de presă.
Tranzacția este susținută de Early Game Ventures (EGV), cel mai activ fond de investiții din România, care va continua să rămână investitor în noua companie.
„Alianța cu un lider de anvergură într-un moment în care domeniul combaterii risipei alimentare trece printr-o perioadă de consolidare la nivel global este o veste foarte bună atât pentru Bonapp, cât și pentru ecosistemul de startup-uri din România”, a declarat Cristian Munteanu, Managing Partner Early Game Ventures.
![Cristian Munteanu, Managing Partner Early Game Ventures.](https://g4food.ro/wp-content/uploads/2025/02/cristian-munteanu.jpeg)
Prin intermediul celor două platforme, restaurantele, brutăriile, magazinele alimentare și hotelurile pot comercializa produsele nevândute
Bonapp.eco a fost fondată în 2021 de Grégoire Vigroux, Diego Roy de Lachaise și Luka Zivkovic, atrăgând o investiție de 800.000 de euro în primele luni de activitate. La rândul său, Munch, fondat în 2020 de antreprenorii Botond Zsoldos, Bence Zwecker, Albert Wettstein și Kirill Perepelica, a devenit rapid liderul pieței CEE în domeniul aplicațiilor anti-risipă.
Prin intermediul celor două platforme, restaurantele, brutăriile, magazinele alimentare și hotelurile pot comercializa produsele nevândute, dar de calitate, la prețuri reduse, contribuind astfel la reducerea risipei alimentare.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
România generează aproximativ 2,55 milioane de tone de deșeuri alimentare anual
Conform datelor Uniunii Europene, România generează aproximativ 2,55 milioane de tone de deșeuri alimentare anual. Prin fuziunea Bonapp-Munch, noua companie rezultată va avea o poziție consolidată în regiune, având șansa de a-și extinde impactul și de a atrage noi parteneriate strategice.
„Ne bucurăm să fim parte din următoarea etapă a acestui business reunit, contribuind la crearea unui jucător puternic în domeniul combaterii risipei alimentare în Europa Centrală și de Est”, a adăugat Cristian Munteanu.
Early Game Ventures, care a investit deja în 28 de companii între 2019 și 2023, continuă să sprijine startup-urile inovatoare din domeniul tehnologic prin noul fond Early Game Fund II, cu o valoare de 60 de milioane de euro.