Expoziție inedită la Iași: Ciuperci comestibile și toxice, expuse la Grădina Botanică „Anastasie Fătu” / Printre specii se va număra și Amanita phalloides, cunoscută sub numele de „buretele viperei”, considerată cea mai periculoasă ciupercă din România

ciuperci otravitoare cum deosebesti ciupercile ciuperci care seamana intre ele ciuperci periculoase foto: unsplash.com@ Annie Spratt

Grădina Botanică „Anastasie Fătu” din Iași, în parteneriat cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” și Academia Română – Filiala Iași, organizează în acest weekend o expoziție specială dedicată ciupercilor comestibile și toxice. Evenimentul se va desfășura sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 09:00, și va continua până duminică, 13 octombrie, ora 18:00, scrie publicația BZI.

Vizitatorii vor putea descoperi o varietate impresionantă de ciuperci, unele cunoscute, altele mai puțin întâlnite, colectate din secțiile Grădinii Botanice, pădurile din zona Iașiului, dar și din regiuni montane din județele Neamț și Suceava. Vor fi expuse eşantioane cu specii de ciuperci cunoscute sau mai puţin cunoscute, care surprind prin forme, dimensiuni și culori, anunță organizatorii.

Expoziție inedită la Iași: Ciuperci comestibile și toxice, expuse la Grădina Botanică „Anastasie Fătu” 
Expoziție inedită la Iași: Ciuperci comestibile și toxice, expuse la Grădina Botanică „Anastasie Fătu”

Printre speciile expuse se va număra și Amanita phalloides, cunoscută sub numele de „buretele viperei”

Un aspect important al expoziției este educarea publicului în privința diferențierii între ciupercile comestibile și cele toxice. Fiecare specimen va fi însoțit de diagnoze detaliate care explică principalele trăsături distinctive. Printre speciile expuse se va număra și Amanita phalloides, cunoscută sub numele de „buretele viperei”, considerată cea mai periculoasă ciupercă din România. Aceasta poate fi letală dacă este consumată accidental, avertizează experții.

Expoziția va avea loc la compartimentul de la intrarea în serele noi ale Grădinii Botanice. Prețul biletelor este accesibil: 15 lei pentru studenți și pensionari, 10 lei pentru grupuri organizate și doar 5 lei pentru elevi. Evenimentul promite să fie o oportunitate unică de a învăța despre ciupercile din natură și rolul lor ecologic, dar și un apel la precauție pentru cei care culeg ciuperci din mediul natural.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *