Planteneers dă tonul tendințelor: tiramisu, cheesecake, budincă și deserturi cremoase fermentate, pe bază de plante!

tiramisu Sursa foto: Planteneers

Pe piața în continuă creștere a alternativelor pe bază de plante, pentru produse lactate, există deja o diversitate de produse pentru iaurt, înghețată și deserturi, conform Innova Market Insights.

Compania Planteneers GmbH, cu sediul central în Ahrensburg, Germania, s-a specializat în dezvoltarea și producerea de soluții personalizate pentru alternativele pe bază de plante la produse din carne, mezeluri și pește, precum și la brânzeturi, produse lactate și delicatese.

Ca membru al grupului independent Stern-Wywiol, deținut și operat de proprietari, alături de alte 12 companii surori, Planteneers are acces la cunoștințele a aproximativ 170 de specialiști în cercetare și dezvoltare, precum și la tehnologia extinsă a Centrului Tehnologic Stern din Ahrensburg. O parte din acest centru, Centrul de Competență pentru Produse pe Bază de Plante, format în 2019, este un pol creativ pentru soluțiile alternative și nucleul activității Planteneers.

Lăsînd la o parte beneficiile acestor produse pe bază de plante pentru sănătate, ideea este aceea de a asigura consumatorilor un moment de răsfăț dulce, dar în același timp și sănătos.

Așa se explică faptul că alternativele la tiramisu, cheesecake, budincă și deserturi cremoase fermentate sunt acum la mare căutare: „Putem doar să confirmăm”, declară Linda Eitelberger, Manager de Produs la Planteneers. „Din ce în ce mai mulți clienți doresc produse care să se concentreze mai mult pe plăcere, pe lângă aspectele legate de sănătate.”

Budincă pe bază de plante: Varietate delicioasă, cu 10%proteine!

Fie că este pe bază de ovăz, soia sau lapte de cocos, fie că este de ciocolată, vanilie, alună sau caramel, sistemul funcțional de amidon și hidrocoloizi de la Planteneers permite producerea multor specialități de budincă. Versiunile cu un conținut ridicat de proteine sunt de asemenea posibile. Aici, Planteneers furnizează un compus integrat; sistemul său funcțional conține atât proteine, cât și stabilizatori.

Produsul final are un conținut de proteine de zece procente, o textură foarte cremoasă și consistentă. Cel mai important, în ciuda conținutului ridicat de proteine, îndeplinește și cerința de răsfăț. Linda Eitelberger afirmă: „Combinația diferitelor proteine pe bază de plante trebuie să fie armonioasă din punct de vedere al aromei și să aibă o textură netedă și plăcută. Aceasta este adesea o provocare pentru produsele bogate în proteine”, potrivit planteneers.com.

Desert fermentat din ovăz: Cremos, neted, delicious

Acest desert cremos poate fi amestecat cu multe preparate diferite de fructe pentru a obține un produs final cu un conținut de 11% grăsimi, 10% zahăr și 3% proteine. În ceea ce privește gustul și textura, acest desert pe bază de plante este comparabil cu iaurturile cremoase cu fructe și deserturile de tip quark. Sistemul este compus din proteine din plante, amidon modificat și emulgator. Poate fi transformat într-un desert ușor de procesat, cu echipamente standard utilizate în producția de iaurt.

Alternative pe bază de plante la Tiramisu și Cheesecake

Planteneers a dezvoltat, de asemenea, o soluție pentru o alternativă pe bază de plante la mascarpone. Acest sistem funcțional de amidon, proteine din plante, fibre vegetale, pectină și emulgator este amestecat într-o bază netedă cu apă și grăsime.

Prezintă o senzație consistentă și un gust neutru. Producătorii pot lansa acest produs ca atare sau îl pot folosi pentru a crea tiramisu vegan sau deserturi stratificate similare. Soluțiile pentru alternativele la crema de brânză sau quark oferă și ele o sursă de inspirație. Ambele produse sunt foarte potrivite pentru realizarea versiunilor de cheesecake pe bază de plante sau a deserturilor corespunzătoare.

Înghețată soft-serve, pe bază de plante

Judecând după târgurile alimentare, înghețata soft-serve revine în glorie. Acest lucru este valabil mai ales în spațiul produselor pe bază de plante. Cu un sistem din seria fiildDairy ICM, se pot produce alternative pe bază de plante la mixurile de înghețată soft-serve prin procesul UHT.

Înghețata are proprietăți excelente de topire, o textură cremoasă și o suprafață netedă. În plus, datorită sistemului funcțional, produsul soft-serve este ușor de umplut în cornete direct din mașină. Planteneers oferă, de asemenea, soluții potrivite pentru înghețata clasică pe bază de plante. Produsul final se caracterizează, de asemenea, printr-o topire ușoară, un gust pur și o senzație bogată și cremoasă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *