Muzeul Alimentației din Suffolk (Anglia) caută obiecte pentru o expoziție inedită despre masa școlară. „Vrem să-i purtăm pe vizitatori într-o călătorie fascinantă prin trecutul, prezentul și viitorul alimentației școlare”

Foto caracter ilustrativ / Sursa foto: Pxnio Foto caracter ilustrativ / Sursa foto: Pxnio

Food Museum din Stowmarket, Suffolk, Anglia, solicită sprijinul publicului pentru a organiza o expoziție unică, dedicată istoriei și culturii prânzului școlar. Programată pentru martie 2025, expoziția își propune „să aducă la viață amintiri și gusturi ale mâncării școlare, atât bune, cât și rele”, au declarat organizatorii, citați de BBC.

Expoziția va aduce în prim plan aspecte diverse, precum nutriția, influența asupra culturii, politicile guvernamentale și campaniile din domeniul educației. Pentru a îmbogăți expoziția, muzeul caută să împrumute de la public obiecte precum cutii de prânz, uniforme ale personalului și meniuri școlare.

Vă recomandăm să citiți și: Ce meniu au cantinele școlare în Spania. Părinții pot achita o masă caldă, bine echilibrată nutrițional, pentru copii. Sau îi pot lua în pauza de masă să mănânce acasă. Există și cazuri în care masa la școală este gratuită

„Expoziția îi va purta pe vizitatori într-o călătorie fascinantă prin trecutul, prezentul și viitorul alimentației școlare”, au explicat reprezentanții muzeului. De asemenea, sunt în căutare de obiecte din cultura populară care ilustrează mesele școlare, precum Olive the Dinner Lady din Beano sau Horrid Henry and the Demon Dinner Lady.

Un purtător de cuvânt a adăugat: „Dorim, de asemenea, să împărtășim prânzurile școlare din întreaga lume. Căutăm obiecte referitoare la mesele școlare din afara Regatului Unit, inclusiv ambalaje, cutii de prânz și meniuri. Aceasta este o oportunitate unică de a contribui la o expoziție majoră și de a vă împărtăși amintirile despre viața școlară.”

Sursa foto: Pxnio

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *