Primarul din Tăuţii Măgherăuş face apel la utilizarea raţională a apei, din cauza caniculei prelungite: „Nu recomandăm folosirea apei pentru udarea grădinilor”

apa, primar, udare gradini, tautii magheraus Sursa foto: PxHere

Primăria oraşului Tăuţii Măgherăuş recomandă utilizarea raţională a apei potabile, pentru a evita restricţionarea consumului, din cauza caniculei prelungite, a informat primarul Dumitru Marinescu.

„Recomandăm utilizarea apei doar în scopuri gospodăreşti sau de uz casnic. Nu recomandăm folosirea apei pentru udarea grădinilor, spălatul teraselor, curţilor cu pavaje sau umplerea bazinelor de mare capacitate. Ne dorim ca apa din reţea să ajungă în condiţii optime la toţi cetăţenii, iar alimentarea cu apă potabilă să nu aibă de suferit”, a spus Dumitru Marinescu, transmite Agerpres.

Dispeceratul central al companiei de utilităţi publice din judeţul Maramureş, Vital Baia Mare, care administrează reţeaua publică de apă, n-a anunţat, deocamdată, restricţii, dar într-un anunţ public a îndemnat consumatorii publici şi persoanele fizice, echilibru în utilizarea apei.

Cei mai afectaţi de caniculă sunt cultivatorii de legume din judeţ, îndeosebi cei care se află la mare distanţă de sursele de apă – râuri sau pârâuri. O parte dintre aceştia sunt nevoiţi să transporte apa în câmp cu ajutorul cisternelor pentru a aplica stropirea plantelor, dimineaţa, devreme.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: PxHere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *