Curiozități agrifood – 22 august: Ardeiul iute nu este doar afrodisiac, ci chiar prelungește viața

TN SITE- G4Food colaj foto g4food.ro

Proprietățile benefice ale ardeiului iute sunt confirmate pas cu pas pe măsură ce el a devenit obiectul cercetărilor nutriționale. Capsaicina, substanța activă pe care o conține, are o puternică  acțiune antiinflamatore, antioxidantă, antitumorală, antivirală și antibacteriană.

Dar o cercetare recentă a făcut un pas înainte: consumatorii de ardei iute se îmbolnăvesc mai puțin de boli cardiovasculare și de cancer. Mai exact, analizând peste 4.729 de studii conținând datele medicale și obiceiurile alimentare a peste 570.000 de persoane din Statele Unite, Italia, China și Iran, American Heart Association a elaborat următorul set de date: personale care consumă mult ardei iute, în comparație cu cele care mănâncă foarte puțin sau deloc, au o probabilitate mai redusă cu 26% să se îmbolnăvească de afecțiuni cardio-vasculare. La fel, au cu 23% șanse mai puține să se îmbolnăvească de cancer.

În ce privește puterea afrodisiacă a ardeiului iute, nu e vorba doar de legende: un studiu din Franța a scos în evidență că bărbații care îl consumă frecvent au niveluri mai mari de testosteron.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *