Franţa se aşteaptă la o scădere de 25% a recoltei de grâu din acest an

infografic, grau, productie, cereale Sursa foto: Dreamstime

Ministerul Agriculturii din Franţa a înrăutăţit semnificativ previziunile privind recolta de grâu moale din acest an, care ar urma să fie cu 25% mai scăzută faţă de anul trecut, una dintre cele mai slabe recolte din ultimii 40 de ani, din cauza ploilor excesive care au afectat principalul cultivator din UE, transmite Reuters, transmite Agerpres.

“La 1 august 2024, recoltarea cerealelor încă este în desfăşurare, întârziată de umiditate şi de furtunile din iulie. Randamentele sunt revizuite în scădere pentru toate aceste culturi”, a informat vineri Ministerul Agriculturii.

“Combinată cu suprafaţa excepţional de scăzută (4,2 milioane de hectare, un declin de 10,8% faţă de 2023) din cauza condiţiilor meteo din iarna anului trecut, în 2024 va fi una dintre cele mai slabe recolte de grâu moale din ultimii 40 de ani”, avertizează oficialii de la Paris.

Aceştia au prezentat un grafic în care se arată că ar fi cea mai scăzută recoltă începând din 1986. Previziunile Ministerului Agriculturii sunt totuşi peste cele ale analiştilor francezi, care se aşteaptă la o recoltă între 25 şi 26 milioane tone de grâu.

Producţia totală de cereale a Franţei ar urma să fie în 2024 cu aproximativ zece milioane tone sub nivelul de anul trecut, de 54,8 milioane tone . În cazul porumbului, Ministerul Agriculturii din Franţa se aşteaptă în acest an la o producţie de 13,75 milioane tone, o creştere de 9% faţă de nivelul de anul trecut, de 12,62 milioane tone.

La orz, producţia totală este estimată la 10,4 milioane tone în 2024, faţă de prognoza precedentă de 11,3 milioane tone, şi cu 15% sub nivelul din 2023. Vremea extremă din Europa afectează acest sezon agricol, în special ploile excesive din nord-vest, iar în est seceta şi temperaturile ridicate afectează producţia de porumb.

Săptămâna trecută, fermierii francezi au cerut Guvernului ajutor financiar, din cauza recoltelor scăzute. În pofida perspectivelor slabe din Franţa şi a culturilor mai scăzute din Rusia, la Bursa de cereale de la Chicago, unde se stabilesc preţurile de referinţă la nivel mondial, grâul încă se tranzacţiona aproape de cel mai redus nivel din ultimii patru ani, pe fondul livrărilor semnificative din SUA.

Cotaţiile futures la grâu la bursa de la Paris au atins în mai cel mai ridicat nivel din ultimul an, din cauza condiţiilor meteo, dar de atunci preţurile au scăzut.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *