Adina Streche este o tânără care studiază la cea de-a doua facultate, în Ploiești. Ea ne-a vorbit despre obiceiurile sale alimentare de pe vremea primei facultăți, dar și cele din prezent.
Când era la prima facultate, Adina ne-a spus că lucrurile erau diferite. Tânăra nu avea preferințe culinare, iar în acea perioadă nu a făcut risipă de mâncare. Adina își făcea cumpărăturile alimentare fizic, la magazin, iar acest lucru se întâmpla o dată sau de două ori pe săptămână.
În principal, Adina era influențată de preț. În funcție de acesta, ea își alegea produsele de la raft. Adina ne spune că prefera să gătească. Alegea în general produse proaspete, dar opta uneori și pentru congelate.
Când era la prima facultate și stătea în chirie, aproximativ 60-70% din mâncarea pe care o consuma era gătită de mama ei. Adina nu respecta orele pentru mesele principale ale zilei. Nu avea alimente pe care încerca să le evite, ci era deschisă spre orice tip de produs alimentar.
În ceea ce privește limitarea la un anumit buget, Adina avea un prag, dar nu-și mai amintește care era suma exactă. „Țin minte că luam și de 30 de lei, dar și de 50. Mai mult nu aveam de ce, pentru că aveam de la ai mei”, a declarat Adina Streche pentru G4Food.
Ea prefera să consume atât mâncarea gătită în casă, cât și cea de tip fast food. Tânăra nu alegea să-și cheltuie banii pe băuturi alcoolice în detrimentul mâncării.
„Dacă ar fi de acum… lucrurile ar fi cu totul diferite, pentru că sunt pe salariu, îmi iau ce vreau, când vreau”, a declarat Adina Streche.
O parte din obiceiuri s-au schimbat la a doua facultate
În prezent, la cea de-a doua facultate pe care o urmează, Adina nu mai primește mâncare de la părinți. Pe lângă facultate are și un job. Nici în prezent, tânăra nu are preferințe culinare. Însă acum, ea face risipă alimentară.
„Asta nici nu știu (cât de des mergeam la cumpărături). În momentul în care mă duceam la facultate (acum fiind vacanța de vară), cred că în fiecare zi, pentru că îmi luam ceva de mâncare”, a menționat Adina. „Acum nu mă mai influențează prețul, pentru că am cardul de bonuri și iau cât vreau eu, deci cred că [urmăresc] mai mult calitatea”, a declarat studenta.
În prezent, Adina respectă orele de masă deoarece este la regim și e necesar să facă acest lucru. Ea încearcă să evite anumite alimente. Acestea sunt: cartofii, pâinea, dulciurile „pufuleții, ciocolata, tot ce e de ronțăit”, precizează ea. Adina evită și salamul, în principal parizerul. Singurul aliment, din această categorie, pe care îl mănâncă este șunca de pui.
„În ultima vreme să știi că am fost mai mult pe fast food”, a declarat ea. Nici acum Adina nu cheltuiește bani pe alcool: „Tot mâncarea are prioritate, pentru că eu nu beau.”
Prin campania „Sunt student, ce mănânc?” G4Food vrea să descopere care sunt obiceiurile alimentare ale studenților. Ce alimente se află în meniul lor, preferă mâncarea gătită sau fast food-ul, fac risipă de alimente, are prioritate mâncarea în fața diferitelor băuturi sau nu? Urmăriți campania noastră pentru a afla răspunsuri interesante la astfel de întrebări!
Sursa foto: Pexels
Acum nu ma mai influenteaza preturile pentru ca am card cu bonuri?!
Si acum este “pe” risipa alimentara?!
Pai si ce facem cu incalzirea globala, sustenabilitatea si responsabilitatea? Sau numai cand facem ecologie la tastatura?