Întreruperi ale furnizării apei potabile în localităţi din Sălaj. Fermierii sunt sfătuiți să nu mai folosească apa din rețea pentru irigații

restrictii apa, Salaj, seceta, irigatii, agribusiness Sursa foto: Pexels/Michael Fischer

Furnizarea apei potabile a fost întreruptă, miercuri, în mai multe localităţi din judeţul Sălaj, ca urmare a lipsei apei la sursă, potrivit companiei distribuitoare, în vreme ce în alte localităţi s-a instituit un program de furnizare a apei, transmite Agerpres.

Anunţurile de întrerupere în furnizare apei potabile au fost făcute de Compania de Apă Zalău pe contul de Facebook, cetăţenii fiind sfătuiţi, în acest context, să nu mai utilizeze apa potabilă pentru a uda grădinile. “Pentru a preveni situaţiile în care localităţi întregi rămân fără apă, din cauza debitului scăzut, cetăţenii sunt sfătuiţi să nu mai utilizeze apa potabilă pentru a uda grădinile, pentru a umple piscinele sau pentru fermele de animale. Compania de Apă Zalău face eforturi pentru a reface stocurile de apă şi de a relua cât mai repede furnizare apei potabile”, se arată pe contul de socializare al companiei care furnizează apă în majoritatea localităţilor din Sălaj. Principala sursă de alimentare cu apă a localităţilor din judeţ este barajul de acumulare de la Vârşolţ, alături de bazine de apă alimentare de la diferite puţuri forate.

Situația nu este singulară, din cauza secetei prelungite fenomenul apărând și în alte județe ale țării, de exemplu Covasna. Autoritățile sfătuiesc agricultorii să utilizeze apa din puțuri pentru irigații. În primul rând pentru că aceasta nu este potrivită pentru consumul casnic și, în egală măsură, pentru că apa potabilă din rețea este improprie pentru cultura plantelor.

Sursa foto: Pexels/Michael Fischer

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *