13 sfaturi de fitness și alimentație pentru a vă stimula metabolismul și a slăbi mai repede

Redacția 8 mai 2 comentarii 2528 vizualizări
sfaturi, metabolism, slabit, autori Sursa foto: Pixabay/reallywellmadedesks

Imaginați-vă o lume în care nu trebuie să vă simțiți vinovați de fiecare dată când vă răsfățați cu mâncărurile gustoase preferate. Aceasta nu este doar o fantezie, ci o realitate foarte realizabilă atunci când îți activezi metabolismul, propria superputere a corpului tău, scriu doi specialiști în fitness și nutriție în publicația Best Life. În adâncul celulelor tale, un proces biochimic – un foc, ca să spunem așa – îți alimentează existența. Această forță vitală misterioasă, care mișcă energia, poate face diferența între a avea corpul slab și puternic la care visați și a vă târî cu greu prin zilele voastre, cu o greutate nedorită.

Pentru a dezlănțui întregul potențial al metabolismului, aveți nevoie de sfaturi solide, susținute științific, nu de o dietă la modă. Vestea bună este că obiectivul este mai ușor – și mai ușor de atins – decât ți-ai imaginat vreodată. Prin încorporarea unor obiceiuri simple, de zi cu zi – cum ar fi cele din cartea „The Super Metabolism Diet”, de David Zinczenko și Keenan Mayo – vă puteți stimula metabolismul și puteți începe călătoria către o viață mai sănătoasă și mai energică. Fiecare dintre următoarele obiceiuri este conceput pentru a vă optimiza consumul de energie și pentru a vă maximiza rata metabolică, transformându-vă corpul într-o mașină mai eficientă de ardere a grăsimilor.

Rămâneți hidratați

Beți multă apă pe tot parcursul zilei, începând cu primul lucru dimineața. Hidratarea este crucială pentru menținerea unei rate metabolice ridicate. Luați în considerare adăugarea unei felii de lămâie în apa dvs. pentru un plus de aromă și beneficii metabolice. Maximizează-ți aportul zilnic din cea mai simplă și mai abundentă resursă de pe planetă: apa!

Încorporați proteine în fiecare masă

Concentrează-te pe includerea unei surse bune de proteine în fiecare masă pentru a ajuta la menținerea masei musculare și pentru a crește sațietatea, ceea ce poate preveni mâncatul în exces.Alimentele bogate în proteine necesită, de asemenea, mai multă energie pentru digestie, stimulându-vă și mai mult metabolismul. Super Proteinele precum ouăle, somonul și carnea slabă sunt alegeri ideale.

Mănâncă-ți carbohidrații noaptea

Păstrează-ți cea mai mare parte a aportului de carbohidrați pentru cină. Această strategie poate spori capacitatea organismului tău de a gestiona nivelul de insulină și poate contribui la o mai mare pierdere de grăsime, în special în jurul mijlocului corpului.

Fă-ți mâncarea picantă

Adăugarea de condimente, cum ar fi piperul cayenne, la mesele tale poate stimula metabolismul. S-a demonstrat că capsaicina din ardei crește cheltuielile energetice și promovează arderea grăsimilor. Fă-ți mâncarea picantă, gustoasă și interesantă!

Mișcați-vă mai mult pe parcursul zilei

Încorporează activități simple, cum ar fi mersul pe jos sau urcatul scărilor în locul liftului. Mișcarea regulată pe parcursul zilei vă menține metabolismul activ și vă ajută să ardeți calorii. Implică-te în antrenamente de forță pentru menținerea și creșterea musculară.

Stați în picioare mai mult

Reduceți timpul pe care îl petreceți stând în poziție șezând, folosind un birou pentru stat în picioare sau făcând pauze frecvente pentru a sta în picioare și a vă întinde. Acest obicei poate ajuta la contracararea efectelor negative asupra sănătății cauzate de statul îndelungat pe scaun.

Obțineți un somn de calitate

Țintiți 7-9 ore de somn de calitate pe noapte. Somnul este crucial pentru a vă regla metabolismul și pentru a vă ajuta organismul să se repare. Obținerea unui somn bun înseamnă mai mult decât odihnă – este vorba despre optimizarea repornirii interioare a corpului tău.

Gestionați eficient stresul

Stresul cronic poate duce la dezechilibre hormonale care îți afectează metabolismul. Tehnici precum meditația sau chiar simple exerciții de respirație pot ajuta la gestionarea stresului. Este unul dintre cei mai letali ucigași ai metabolismului dintre toți.

Limitați consumul de zahăr

Evitați pe cât posibil băuturile zaharoase și alimentele bogate în zahăr. Excesul de zahăr poate duce la creșterea în greutate și vă poate încetini metabolismul. Carbohidrații rafinați și siropul de porumb bogat în fructoză sunt deosebit de dăunători.

Mâncați mai multe fibre

Alimentele bogate în fibre, cum ar fi legumele, cerealele integrale și leguminoasele, vă pot stimula digestia și vă pot oferi un aport constant de energie. Carbohidrații bogați în fibre, cum ar fi fulgii de ovăz, grâul integral și quinoa, sunt excelenți pentru pierderea în greutate.

Folosiți farfurii mai mici

Mâncatul din farfurii mai mici poate ajuta la controlul porțiilor și la reducerea aportului de calorii fără a vă simți privați. Această strategie este o modalitate ușoară de a vă gestiona aportul alimentar și de a susține un metabolism sănătos.

Beți ceai verde

Consumul de ceai verde îți poate îmbunătăți metabolismul datorită combinației sale de cofeină și catechine, care ajută la descompunerea grăsimilor. Îmbrățișează elixirul magic al ceaiului pentru efectele sale de stimulare a metabolismului.

Schimbați-vă în mod regulat rutina de exerciții fizice

Varierea rutinei de antrenament poate împiedica organismul dumneavoastră să se adapteze la aceleași exerciții, ceea ce vă poate ajuta să ardeți mai multe calorii și să vă îmbunătățiți nivelul general de fitness. Implică-te în exerciții variate pentru a-ți menține metabolismul în funcțiune.

Sursa foto: Pixabay/reallywellmadedesks

Comentarii

  1. “Mănâncă-ți carbohidrații noaptea” este o idee buna? Nu voi avea prea multa energie si astfel nu voi mai putea dormi? Multumesc!

    • O intrebare la care cu siguranta autorul articolului nu are cum sa iti raspunda, ca acest articol sin serica copy paste google translate. Da, este ultima moda sa mananci carbohidrati seara, dar teoretic sa nu mananci prea multi sau chiar deloc in cursul zilei. Acum depinde ce inseamna carbohidrati si cati, ca atunci cand copiezi articole este cam complicat…este vorba de un bol de spaghete sau despre altceva…carbohidrati simpli sau complecsi? Complicat cu nutritia atunci cand “scri” articole despre care nu intelegi subiectul.
      Pana la urma echilibru este baza. 1/2 farfurie salata/vedeturi, 1/4 farfurie o proteina si 1/4 farfurie cartofi, orez, paste, etc. Iar seara ideal o plimbare dupa masa de cel putin 30 de minute pentru stimularea digestiei si mancat cu minim 3 ore inainte de somn.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *