Nutriționistul Tania Fântână recomandă cocktailuri fără alcool sănătoase, inclusiv limonadă de ghimbir și punch de fructe / Alcoolul trebuie evitat pe caniculă

tania fantana, nutritionist, cocktailuri fara alcool, punch de fructe

Când temperaturile de afară cresc, nevoia noastră de hidratare sporește direct proporțional. Însă pe măsură ce tot bei apă, zi de zi, parcă îți vine un gând: parcă aș mai bea și altceva!

Întrucât alcoolul și căldura nu fac deloc casă bună, hai să vedem ce alte variante avem la îndemână.

Cea mai la îndemână variantă de hidratare, pe lângă apa plată, este apa minerală. În comerț găsim fără probleme nenumărate variante dintre cele mai diverse.

O altă variantă ușor de făcut în casă ar fi ceaiul cu gheață. Adică îți faci ceai în mod normal, adaugi în el gheață sau, după ce se răcește, îl pui în frigider și îl lași câteva ore, apoi îl bei.

Apa minerală cu piure de fructe. Dacă ai niște fructe care s-au copt, curăță-le și fă-le piure, apoi adaugă apă minerală peste ele. Puțină lămâie și frunze de mentă adaugă gust și te duc cu gândul la un desert bun, bun.

Virgin piña colada e o băutură care se prepară din: 150 ml suc de ananas, 50 ml lapte de cocos, 25 ml suc de lime și gheață. Poți garnisi paharul cu cireșe sau vișine crude.

Mai poți face punch de fructe din: căpșuni, felii de portocală și lămâie, frunze de mentă, gheață, suc de ananas, suc de portocală și limonadă. Amestecați totul și păstrați ce nu puteți consuma într-un recipient de sticlă la frigider.

Mojito cu suc de rodii: 3 linguri de semințe de rodie, frunze de mentă, 2 lime tăiate felii, 1 l suc de rodie (dacă puteți face în casă, presat la rece, este perfect) și 500 ml limonadă.

Limonadă de ghimbir: luați 1 litru de limonadă făcută cu apă minerală, miere și lămâie și adăugați în ea 100 g de ghimbir tocat fin. Este posibil ca, în funcție de toleranța fiecăruia la ghimbir, să mai fie nevoie să adăugați miere pentru a echilibra gustul. Ghimbirul este un tonic excelent pentru digestie, încurajând peristaltismul intestinal și ajutând în lupta contra constipației.

Shake de banană și lapte: 250 ml lapte, 1 banană, esență de vanilie, puțină scorțișoară. Pentru un plus de textură, puteți adăuga și câteva bucăți de banane uscate.

Shake proteic. Merge foarte bine și ca înlocuitor de mic dejun acest shake: iaurt grecesc sau skyr, lapte animal sau vegetal, 1 linguriță de unt de arahide, 1 banană, pudră de cacao, 2 lingurițe semințe de cânepă, pastă de vanilie.

Smoothie de piersici, pentru că tot găsim piersici gustoase pe tarabe în perioada asta: 400 g piersici curățate de pieliță și tăiate jumătăți, 100 g zmeură congelată, 100 ml suc de portocale proaspăt stors, puțină smântână lichidă. Puneți totul în blender și serviți rece.

Citește și Tania Fântână, nutriționist: Cum te porți cu un om aflat la dietă și ce nu trebuie să-i spui

Comentarii

  1. Sau pur si simplu beti numai apa…nu este chiar atat de rea si merge si fara adaosuri de zaharuri din sucurile de fructe

  2. Citesc aceste rânduri cu o bere în mână și mi se pare* interesant, dar m-am lăsat de înghițit orice rahat Turcesc 🙄

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *