Un oncolog recomandă legumele din această familie pentru reducerea riscului de cancer / Acestea conțin substanțe fitochimice care încetinesc creșterea cancerelor

cancer, oncolog, legume, legume crucifere Sursa foto: Softdreams | Dreamstime.com

În ciuda faptului că majoritatea oamenilor știu că este important să mănânce legume, puțini sunt cei care consumă cantitatea recomandată.

O dietă bogată în legume poate contribui semnificativ la scăderea riscului apariției multor tipuri de cancer. Deși toate legumele sunt sănătoase și pot contribui la scăderea riscului de cancer, una iese în evidență din acest punct de vedere, potrivit unui oncolog cu care a discutat revista Parade.

De ce legumele și fructele sunt atât de puternice pentru prevenirea cancerului?

De ce sunt legumele atât de bune în lupta împotriva cancerului? Dr. Anaum Maqsood, specialist în oncologie medicală gastrointestinală și oncologie hematologică la Houston Methodist, spune că unul dintre motive este că sunt bogate în antioxidanți, care oferă protecție împotriva cancerului.

Studiile științifice arată că antioxidanții joacă un rol important în sănătatea sistemului imunitar, ajutând inclusiv la protejarea împotriva inflamației cronice (care poate duce la anumite tipuri de cancer și alte boli). Toate fructele și legumele sunt bogate în antioxidanți, iar alimentele care includ fasole, leguminoase, nuci și semințe sunt și ele bogate.

„În general, oxidarea este un proces implicat în creșterea canceroasă. Alimentele precum legumele, care asigură antioxidarea, pot fi protectoare. Acesta este motivul pentru care atât de multe legume sunt cunoscute ca fiind opțiuni sănătoase pentru reducerea riscului de cancer”, spune Dr. Daniel Landau, oncolog și hematolog în cadrul Centrului de Mezoteliom de la Asbestos.com.

Dr. Donald Barry Boyd, oncolog medical la Yale Cancer Center, spune că un alt motiv pentru care o dietă bogată în legume este legată de reducerea riscului de cancer este că acestea sunt o sursă bună de fibre. „Fibrele alimentare sunt una dintre cele mai importante componente ale unei diete bogate în fructe și legume, alături de pâinea integrală, și reprezintă o parte importantă a recomandărilor mele privind dieta împotriva cancerului”, explică el, adăugând că o dietă bogată în fibre este importantă pentru sănătatea intestinelor. Există o legătură puternică între sănătatea intestinelor și sănătatea imunitară, care este legată de protejarea organismului de anumite tipuri de cancer.

Legumele preferate ale unui oncolog pentru prevenirea cancerului

Trebuie repetat faptul că toate legumele au antioxidanți și fibre și pot ajuta la scăderea riscului de cancer atunci când sunt consumate în mod regulat. Dar, dacă doriți să obțineți cel mai mare randament nutrițional, poate vă întrebați ce legume în special ar trebui să prioritizați. Dr. Maqsood spune că ea optează în mod regulat pentru legumele crucifere.

Citește și: Consumul produselor pe bază de roșii poate reduce riscul de cancer / O dietă bogată în acestea a fost asociată și cu un risc mai redus de boli de inimă

Exemple de legume crucifere:

  • broccoli
  • conopidă
  • varză de Bruxelles
  • rucola
  • varză
  • varza kale
  • gulia
  • ridichile
  • hreanul
  • napul

Dr. Maqsood spune că legumele crucifere conțin substanțe fitochimice care încetinesc creșterea cancerelor. Pe lângă faptul că sunt un aliment atât de puternic pentru prevenirea cancerului, acestea sunt, de asemenea, ușor de încorporat în orice masă a zilei sau gustare.

Sfaturi pentru a introduce mai multe legume în dietă

Dr. Landau spune că deseori strecoară dovlecei și alte legume în alimente pentru a-și convinge copiii să le mănânce. „Adesea îmi place să ascund dovlecei în prăjituri sau să adaug morcovi atunci când fac smoothie-uri”, spune el.

O altă legumă pe care Dr. Landau spune că o mănâncă în mod regulat sunt cartofii dulci. „Sunt relativ ușor de curățat și de preparat, iar atunci când sunt pregătiți corect, pot fi la fel de delicioși ca și cartofii prăjiți tradiționali, chiar și atunci când sunt copți”, spune el. Pe lângă faptul că este un aliment bun pentru prevenirea cancerului, consumul regulat de cartofi dulci este bun și pentru inimă, ochi și creier.

În timp ce Dr. Maqsood și Dr. Landau favorizează amândoi, personal, legumele crucifere (și cartofii dulci, în cazul Dr. Landau), toți cei trei medici subliniază faptul că nu există un singur tip de legume considerat cel mai puternic când vine vorba de prevenirea cancerului; toate legumele pot ajuta la scăderea riscului. Ținând cont de acest lucru, ei recomandă să le prioritizezi pe cele al căror gust îți place cel mai mult. Procedând astfel, veți fi mai predispuși să le mâncați cu adevărat, în loc să le lăsați să putrezească în coșul de legume.

De asemenea, este important să aveți și alte obiceiuri sănătoase. „Persoanele care consumă o dietă sănătoasă, bogată în fructe și legume organice, tind, de asemenea, să aibă un stil de viață sănătos, inclusiv un nivel mai ridicat de activitate fizică, care la rândul său reduce atât riscul de cancer, cât și îmbunătățește rezultatele cancerului”, explică Dr. Boyd. Așadar, în timp ce mâncarea de legume este cu siguranță importantă, este de asemenea important să faceți exerciții fizice în mod regulat, să dormiți suficient și să găsiți modalități eficiente de a gestiona stresul.

Sursa foto: Softdreams | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *