Un nou studiu arată că turbinele eoliene nu afectează semnificativ agricultura

studiu, turbine eoliene, agricultura, energie verde Sursa foto: Pixabay/keepwakin

Când ne imaginăm energia curată, ne gândim în primul rând la energia solară și eoliană. Administrația Americană pentru Informații privind Energia (EIA) estimează că producția de energie solară va crește cu 75%, iar cea eoliană cu 11% în 2025, ca urmare a proiectelor care vor intra în funcțiune în 2024, conform unui articol publicat pe platforma Yahoo! News.

The Washington Post (WP) a scris despre un studiu care a descoperit că parcurile eoliene ocupă efectiv doar până la 5% din terenul pe care sunt amplasate. Această descoperire evidențiază faptul că turbinele eoliene pot fi construite fără ca agricultura să fie întreruptă. De fapt, parcurile eoliene construite lângă drumuri și infrastructuri preexistente pot reduce riscurile pentru dezvoltarea terenurilor.

„Acest studiu ar putea permite oamenilor să arunce o nouă privire asupra capacității de a păstra o parte din beneficiile economice pe care le are agricultura și, în același timp, să co-dezvolte sau să dezvolte energia eoliană în acele locuri”, a declarat Ben Hoen, cercetător la Berkeley Lab, pentru WP.

Vezi detalii

„Nu se poate nega faptul că implementarea energiei eoliene și solare va ocupa terenuri”, a adăugat Hoen. „Dar cred că înțelegerea impactului real și luarea în considerare a unora dintre aceste oportunități de utilizare în comun – fie că este vorba de drumuri sau de agricultură – sunt extrem de importante”, a subliniat el.

Coexistența parcurilor eoliene și a infrastructurii oferă numeroase beneficii, cum ar fi reducerea costurilor de construcție și generarea de energie curată, care este de șapte ori mai eficientă atunci când este produsă pe un teren care are drumuri și infrastructură preexistente, potrivit Earth.com.

Există, însă, și alte aspecte care trebuie luate în calcul. „Pentru vânt, acestea includ aspecte precum impactul vizual, zgomotul și mortalitatea păsărilor și a liliecilor. Modul în care oamenii evaluează aceste compromisuri este complex”, a declarat Sarah Jordaan, cercetător principal al studiului.

Prin reducerea dependenței de energia poluantă, comunitățile se pot bucura de un aer curat, pot reduce cheltuielile cu facturile de energie și pot menține un sistem alimentar sănătos, potrivit Departamentului de Energie al SUA.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *