Tratamente pentru acnee, din produse alimentare pe care le poți găsi în bucătăria ta

acnee, coșuri, tratamente, produse alimentare Sursa foto: Pexels

Este adevărat că mulți dintre noi ne confruntăm cu această mare problemă: „coșurile”. Acestea au un aspect inestetic și pot să ne schimbe foarte ușor starea de spirit, stricându-ne ziua. Fie că ești fată, fie că ești băiat, acestea pot apărea. Dar există tratamente pentru acnee.

De obicei, cele mai multe coșuri apar la vârsta adolescenței. Mulți tineri încearcă tot felul de rețete, pe care le găsesc pe internet, din produse care le sunt ușor de găsit în bucătărie. Probabil, ceea ce caracterizează un tânăr în astfel de momente este rapiditatea, pentru că fiecare își dorește un efect imediat. De altfel, tinerii nu sunt singurii care se confruntă cu apariția coșurilor, oricine, indiferent de vârstă, poate trece prin asta.

Iată câteva tratamente pentru acnee, conform sfatulmedicului.ro:

Usturoiul

Datorită proprietăților sale antiseptice, usturoiul este utilizat de mult timp pentru tratarea acneei. Pentru uz extern, masați zonele afectate de acnee cu usturoi crud. Acest lucru ajută la curățarea pielii de coșuri, pete și furunculi. Pentru uz intern, consumați 3 căței de usturoi pe zi timp de o lună pentru a purifica sistemul sanguin și a reduce acneea.

Coaja de portocală

Tratamentul acasă cu coajă de portocală este eficient în combaterea acneei. Se rade coaja de portocală, se amestecă cu puțină apă pentru a forma o pastă și se aplică pe zonele afectate de acnee.

Lămâia

Un remediu simplu pentru acnee este aplicarea regulată a sucului de lămâie pe coșuri. Se lasă să acționeze maximum o oră, apoi se clătește cu apă călduță.

Suc de coriandru și curcuma sau mentă 

Amestecați o linguriță de suc de coriandru cu pulbere de curcuma și aplicați pasta pe cosuri și puncte negre. Aplicați seara, după curățarea feței. Sucul de mentă poate fi folosit în mod similar.

Castravete

Dacă vorbim despre tratamente pentru acnee, nu putea lipsi castravetele. Aplicarea castravetelui ras pe față, ochi și gât timp de 15-20 minute, apoi clătirea cu apă călduță, este un tonic excelent pentru tenurile acneice și ajută la prevenirea coșurilor și punctelor negre.

Oțet de cidru de mere, potrivit healthline.com

– Pro: Accesibil și poate îmbunătăți aspectul cicatricilor.

– Contra: Poate irita pielea.

– Mod de utilizare: Amestecați o parte oțet și trei părți apă. Aplicați cu un tampon de bumbac pe pielea curată, lăsați 5-20 secunde, apoi clătiți.

Miere și scorțișoară

– Pro: Proprietăți antibacteriene.

– Contra: Nu are suficiente dovezi științifice.

– Mod de utilizare: Amestecați două linguri de miere cu o linguriță de scorțișoară. Aplicați pe față și lăsați 10-15 minute, apoi clătiți.

Ceai verde

– Pro: Bogat în antioxidanți, beneficii multiple.

– Contra: Dovezi limitate.

– Mod de utilizare: Infuzați ceai verde în apă clocotită timp de 3-4 minute. Lăsați să se răcească și aplicați pe piele cu un tampon de bumbac.

Aloe vera

– Pro: Natural, se poate combina cu alte ingrediente.

– Contra: Dovezi limitate.

– Mod de utilizare: Extrageți gelul din frunza de aloe și aplicați direct pe pielea curată.

Ulei de pește

– Pro: Beneficii pentru sănătate, sursă de omega-3.

– Contra: Rezultate vizibile după câteva luni.

– Mod de utilizare: Luați suplimente cu ulei de pește sau consumați alimente bogate în omega-3.

Exfolianți

– Pro: Poate îmbunătăți sănătatea pielii, ajută la penetrarea tratamentelor.

– Contra: Posibilitatea de a irita pielea dacă este excesivă.

– Mod de utilizare: Folosiți un scrub cu zahăr sau sare amestecat cu ulei de cocos pentru o exfoliere delicată.

Știați că și cojile de banane sunt bune împotriva coșurilor? Frecarea cojii pe cicatricile de acnee poate ajuta la estomparea acesteia. După un timp mai îndelungat de folosire a lor, se pot observa diferențe. Este adevărat că pentru mulți s-ar putea să nu funcționeze, mai ales dacă acneea este avansată.

Aceste remedii naturiste pot oferi opțiuni de tratament suplimentare pentru acnee, dar este important să se consulte un dermatolog, mai ales în cazurile severe.

 

Citește și: Măști pentru un păr mai sănătos, folosind produse naturale/Sunt ieftine și se găsesc în orice bucătărie

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *