Supa cremă, indiferent de legumă/legumele alese pentru a o prepara este ușor de făcut și îți garantează consumul de vegetale atât de necesar sănătății. În plus, dacă optăm pentru țelină, vom obține și o textură plăcută, cremoasă și o aromă de excepție.
Ingrediente pentru supa cremă de țelină
1 țelină mare
1 ceapă mare
2 cartofi
100 de ml de smântână lichidă
Sare, piper după gust (nucșoară, opțional)
50 de gr de unt sau ulei de măsline extravirgin
Opțional 1 legătură de pătrunjel sau mărar
2 l de supă de pui sau vegetale (sau apă și 2 cuburi bio de concentrat de supă).
Preparare
Se curăță legumele, se spală și se taie în cuburi mari. Se călesc în unt/ulei câteva minute, apoi se adaugă supa/apa și cuburile și se asezonează cu sare și piper. Când sunt fierte, se pasează bine cu blenderul de mână. Se pune și smântâna, iar la final verdeața tocată mărunt. Supa crema trebuie sa aiba o textura lichida si toate componentele sa fie bine integrate.
Se servește cu crutoane de pâine pregătite în cuptor ori trase la tigaie în puțin ulei de măsline/unt sau cu bucățele de jamon/prosciutto/bacon prăjit. Puteți adăuga în farfurie și o lingură de parmezan pentru un surplus de gust și sațietate. Cine o dorește vegană va alege uleiul în locul untului și va omite smântâna de gătit ori va folosi o smântână vegetală.
Poftă bună!