Supă cremă de țelină, aromată, ușor de preparat, dar consistentă pentru că include și cartofi/ Se poate pregăti și în varianta vegană și va fi la fel de gustoasă

supa crema, telina, retetele Juanitei Foto: G4Food

Supa cremă, indiferent de legumă/legumele alese pentru a o prepara este ușor de făcut și îți garantează consumul de vegetale atât de necesar sănătății. În plus, dacă optăm pentru țelină, vom obține și o textură plăcută, cremoasă și o aromă de excepție.

Ingrediente pentru supa cremă de țelină

1 țelină mare

1 ceapă mare

2 cartofi

100 de ml de smântână lichidă

Sare, piper după gust (nucșoară, opțional)

50 de gr de unt sau ulei de măsline extravirgin

Opțional 1 legătură de pătrunjel sau mărar

2 l de supă de pui sau vegetale (sau apă și 2 cuburi bio de concentrat de supă).

Preparare

Se curăță legumele, se spală și se taie în cuburi mari. Se călesc în unt/ulei câteva minute, apoi se adaugă supa/apa și cuburile și se asezonează cu sare și piper. Când sunt fierte, se pasează bine cu blenderul de mână. Se pune și smântâna, iar la final verdeața tocată mărunt. Supa crema trebuie sa aiba o textura lichida si toate componentele sa fie bine integrate.

Se servește cu crutoane de pâine pregătite în cuptor ori trase la tigaie în puțin ulei de măsline/unt sau cu bucățele de jamon/prosciutto/bacon prăjit. Puteți adăuga în farfurie și o lingură de parmezan pentru un surplus de gust și sațietate. Cine o dorește vegană va alege uleiul în locul untului și va omite smântâna de gătit ori va folosi o smântână vegetală.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *