Rețetele Juanitei | Salată tricoloră/ Ai nevoie de doar trei ingrediente: avocado, burrata ori mozzarella și roșii

salata tricolora pentru care ai nevoie de branza avocado si rosii Foto: G4Food

Cu doar trei ingrediente simple, pregătim o salată ușoară și plină de nutrienți, perfectă pe caniculă. Iar partea cea mai bună e că nu necesită decât să tai ingredientele și să le așezi în farfurie.Vedetele sunt pe placul tuturor: roșii, avocado și burrata sau mozzarella.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Este sezonul roșiilor, așa că acum le putem savura: mari, colorate și cu un gust excelent. Sunt extrem de nutritive și hidratante — 100 g de roșii conțin doar 18 calorii, deci cea mai mare parte din greutatea lor este apă. Sunt bogate în vitamina C și acid folic, dar motivul principal pentru care sunt recomandate este conținutul ridicat de licopen, pigmentul care le dă culoarea roșie și care are proprietăți antioxidante. În plus, un nivel crescut de licopen în sânge este asociat cu o incidență mai scăzută a unor tipuri de cancer, mai ales cancerul de prostată.

Avocado are un conținut caloric ridicat, dar grăsimile sale sunt sănătoase pentru inimă — conține steroli vegetali și acizi grași mononesaturați, în special acid oleic, care este și principalul acid gras din uleiul de măsline. Are efect antioxidant, ajută la scăderea colesterolului și previne problemele cardiovasculare.

Ingrediente pentru salata tricoloră

1 burrata sau mozzarella

200 de gr de roșii

O jumătate de avocado, tăiat în felii subțiri sau cuburi

O mână de migdale prăjite și tocate (opțional), le poți înlocui cu fistic, semințe de pin sau semințe de floarea soarelui

Ceapă verde proaspăt (sau alte ierburi aromatice), după gust

Piper proaspăt măcinat și sare

Ulei de măsline extravirgin.

Preparare

Se așază brânza prima pe farfurie, tăiată felii sau desfăcută să acopere o suprafață cât mai mare.

O adevărată comoară!

Se taie roșiile, se amestecă rapid cu ulei de măsline, sare și oregano sau busuioc. Punem roșiile peste brânză.

Așezăm feliile de avocado deasupra și presară din nou puțin oregano/busuioc.

La final, adaugăm ulei de măsline, migdalele tocate, ceapa verde sau ierburi aromatice, dacă dorim  și… poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *