Rețetele Juanitei | Paste cremoase cu mazăre proaspătă sau congelată și roșii/ Trebuie să profităm de legumele proaspete de primăvară/ Ideal și pentru vegani | FOTO

pastele se pot face doar cu legume si sos cremos Foto: G4Food

Această rețetă de paste cremoase cu mazăre, sățioasă și plină de legume proaspete, este gata în mai puțin de jumătate de oră. Mazărea verde dulce și roșiile suculente (atât proaspete, cât și uscate la soare) sunt amestecate într-un sos catifelat pe bază de hummus și presărate cu frunze aromate de usturoi sau ceapă verde. Năutul întreg adaugă consistență, iar un praf de ardei iute cayenne oferă un plus de iuțeală. Această rețetă este extrem de versatilă, așa că poți înlocui legumele cu orice ai proaspăt la îndemână.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Ingrediente

pastele se pot face doar cu legume si sos cremos
Foto: G4Food

Pentru hummus

Năut uscat sau gata fiert, în conservă

Pastă tahini

Ulei de măsline extravirgin

Suc de lămâie

Sare, piper

Pentru paste

2 căni de mazăre proaspătă sau congelată

1 legătură de usturoi sau ceapă verde

O mână de roșii uscate

1 avocado

Sare, piper

1 cană de roșii cherry tăiate în sferturi sau jumătăți

Preparare paste cu mazăre

Fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj; păstrăm jumătate de cană din apa în care au fiert. Odată cu pastele fierbem și mazărea câteva minute. Punem mazărea și usturoiul/ceapa verde într-o tigaie

Adaugăm hummusul, roșiile uscate, sarea și piperul peste paste. Amestecăm bine, adăugând treptat din apa păstrată de la paste până când sosul devine cremos. Vezi aici cum se fierbe și se prepară hummus-ul.

Servește pastele cu roșii cherry și opțional brânză hallumi făcută pe grătar sau în tigaie.

Poftă bună!

Citește și

Cât poți păstra hummusul în frigider / Cum să-l depozitezi corect și cum să recunoști primele semne de alterare / Separarea uleiului este normală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *