Rețetele Juanitei | Chili cu un sos de legume mai neobișnuit/ Am pus vânătă, ardei copt, roșii și ceapă

chili con carne se poate face cu orice fel de sos si legume Foto: G4Food

Chili con carne, preparatul mexican picant și gustos, se prepară repede cu ingrediente la îndemână. Preparatul a devenit foarte popular prin secolul al XIX-lea, în Texas, datorită vânzătorilor de origine mexicană și apoi s-a răspândit în America și în Europa. În Spania, unde locuiesc eu de niște ani, este foarte popular, nu doar din cauza populației numeroase de imigranți latino-americani, ci și pentru că este ușor de gătit, mai ales când ai o oală sub presiune sau un cooker.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Dincolo de rețeta clasică mexicană (carne tocată, ardei, ceapă, roșii, porumb) se pot utiliza cam orice ingrediente ne plac sau avem prin frigider. Așa că azi vă propun o rețetă inedită de chili.

Ingrediente pentru chili cu vită, vânătă, ardei copt, roșii și ceapă

400 de gr de carne tocată de vită

200 de gr de bulion de roșii sau roșii în conservă ori proaspete

1 ceapă mare

1 ardei roșu mare copt

Boia iute

Boia dulce

Chimion măcinat

Oregano

100 de gr de ulei (eu am pus de floarea soarelui de primă presă, dar puteți pune și de măsline, ceva mai puțin)

Sare

Piper.

Preparare chili

Întâi preparăm sosul. Curățăm și tocăm ceapa mărunt. O punem la călit în ulei 10-15 minute. Coacem ardeiul și vânăta. Le curățam și le lăsăm într-o sită la scurs. Tocăm totul mărunt.

Adăugăm peste ceapă bulionul și ardeii și mai lăsăm 10 minute, apoi vânăta, sare, piper, boia și restul condimentelor după dorință. Punem totul în coocker/oala sub presiune și gătim o oră la temperatură mare, să fie un sos omogen.

Punem și carnea în oală și o lăsăm la temperatură scăzută 2-3 ore. Să se întrepătrundă aromele. Dacă vreți puneți și fasole sau porumb pentru un accent mai mexican.

Dacă gătim clasic pe aragaz, fierbem la foc mic. adăugăm când și când câte o cană de supă sau apă. Dacă ne grăbim, ca și în cazul sosului bolognez, putem scurta perioada de fierbere la o jumătate de oră la temperatură medie-mare.

O servim caldă, cu orez fiert, tortillas, nachos și puțină smântână, ardei iute.

Dacă înlocuim carnea cu legume obținem un preparat de post, citește aici.

Poftă bună!

Citește și

Rețetele Juanitei | Chili cu carne de vită, năut și ardei – rapid, simplu de preparat și absolut delicios/ Dacă îl vrei de post înlocuiește carnea cu vegetalele preferate

Idee de prânz: Chili alb cu pui / O rețetă ușoară pentru un prânz gustos

Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 26 mai – 1 iunie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *