Mic dejun picant și rafinat: Ouă „Spicy Bloody Mary” cu crutoane crocante, o rețetă inspirată de celebrul cocktail

Foto caracter ilustrativ / Sursa foto: Wikimedia Foto caracter ilustrativ / Sursa foto: Wikimedia

Dacă ești în căutarea unui preparat care să-ți condimenteze dimineața, încearcă ouăle „Spicy Bloody Mary” cu crutoane crocante. Inspirată de celebrul cocktail, această rețetă îmbină aromele intense de roșii, tabasco și hrean cu ouă poșate perfect și crutoane aurii. O combinație irezistibilă pentru cei care vor să înceapă ziua cu un boost de savoare!

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Ingrediente:

  • 4 ouă proaspete
  • 400 ml suc de roșii
  • 1 linguriță sos Worcestershire
  • ½ linguriță tabasco (sau după gust)
  • 1 linguriță hrean ras
  • Sare și piper, după gust
  • 1 linguriță suc de lămâie
  • 1 linguriță zahăr brun (opțional, pentru echilibrarea gustului)
  • 2 felii de pâine rustică, tăiate cubulețe
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi zdrobit
  • Frunze de țelină sau pătrunjel pentru decor

Mod de preparare:

  1. Pregătirea crutoanelor: Încinge cuptorul la 180°C. Amestecă crutoanele de pâine cu uleiul de măsline și usturoiul zdrobit, apoi coace-le timp de 10-12 minute, până devin aurii și crocante.
  2. Prepararea sosului Bloody Mary: Într-o tigaie mare, încălzește sucul de roșii împreună cu sosul Worcestershire, tabasco, hreanul, sucul de lămâie, zahărul brun, sare și piper. Lasă-l să fiarbă la foc mic timp de 5 minute, astfel încât aromele să se întrepătrundă.
  3. Poșarea ouălor: Umple o cratiță largă cu apă și adaugă o lingură de oțet. Când apa începe să fiarbă ușor, creează un vârtej și sparge ouăle, unul câte unul, lăsându-le să fiarbă 3-4 minute, până albușul este ferm, dar gălbenușul rămâne moale.
  4. Asamblarea: Toarnă sosul Bloody Mary într-un bol sau pe farfurii adânci, adaugă ouăle poșate și presară deasupra crutoanele crocante. Decorează cu frunze de țelină sau pătrunjel și servește imediat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *