Odată cu vara vine și pofta de înghețată. Ca o recomandare generală, atunci când vă „înfigeți” în frigiderul cu sortimente de înghețată din magazin ar fi bine să verificați și lista de ingrediente: conțin multe grăsimi, mult zahăr și majoritatea și mulți aditivi. Cel mai bine e, dacă chiar nu putem fără ele, să alegem variantele mini și – în niciun caz – să nu cădem pradă tentației de a cumpăra cutii întregi pentru a le depozita în congelatorul de acasă. Știu că de fiecare dată promitem că o cutie ne va ajunge 10 zile sau 2 săptămâni, pentru că doar vom gusta, dar în final orice cutie de închețată are speranță de viață de 2-3 zile.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Și mai indicat ar fi să preparăm înghețata acasă, din fructe proaspete și iaurt, pe cât posibil fără zahăr. Nu e atât de complicat cât pare și nici nu durează mult. Tot ce ne trebuie este să congelăm fructele și să avem un blender puternic.
Ingrediente pentru înghețată
300 de gr de mango congelat (cuburi)
100 de gr de iaurt grecesc (sau iaurt vegetal, pentru versiune vegană)
1-2 linguri miere sau sirop de agave (opțional, după gust)
1 linguriță suc de lămâie (opțional, pentru echilibru).
Preparare înghețată de fructe
Punem în blender toate ingredientele: mango, iaurtul, mierea și sucul de lămâie. Dacă o dorim mai cremoasă și mai gustoasă (și cu mai multe calorii) înlocuim iaurtul cu o frișcă lichidă cu 38 % grăsime (din cea de lapte, nu vegetală).
Mixăm în 2-3 reprize de 20 de sec, împingând cu spatula fructele spre lamele blenderului.
Servire
Se servește imediat în cupe sau cornete. Poți decora cu frunze de mentă, fulgi de cocos, stafide (eventual muiate în prealabil în rom) etc.
Evident se poate înlocui mango și cu alte fructe de sezon congelate.
Dacă nu consumăm toată înghețata, ideal este să o punem în congelator în forme de cuburi de gheață, pe care – când dorim să le consumăm – le vom mai trece prin blender câteva secunde.