Ca orice masă principală, și o gustare trebuie să respecte regulile alimentației sănătoase. Care spun în linii mari că trebuie să luăm caloriile zilnice dintr-o combinație echilibrată de proteine, carbohidrați, legume și fructe. Ușor de zis, nu mereu la fel de simplu de pus în practică, în ritmul alert al săptămânii. Mai ales dacă vrem să fie și ceva bun la gust, nu doar sănătos.
Exact în aceste situații de lipsă de timp și de multe puncte pe agenda zilnică, ne pot veni în ajutor o serie de combinații de ton care conțin deja și o parte vegetală. Tonul rămâne una dintre alternativele de proteine ușoare, gustoase, sănătoase și mereu la îndemână.
Lipsesc doar carbohidrații, iar pentru asta putem alege, de exemplu, aluat de pizza gata făcut sau chiar lipii gata coapte, în caz că nu avem restricții legate de consumul de gluten. Sau, fără gluten, chipsuri tortilla sau chiar boabe de porumb.
Pizza cu ton și amestec mexican

Ingrediente
- 320 g RIO Mare Insalatissime cu ton si amestec mexican
- 1 pachet de aluat dreptunghiular pentru pizza
- 400 g de roșii taiate
- 300 g de mozzarella &100 g de brânză rasă tip Emmenthal
- 60 ml de ulei de măsline extravirgin
- puțin oregano & sare dupa gust
Mod de preparare
- Se încinge cuptorul la 200°; se condimentează roșiile tăiate cu puțin ulei, oregano și puțină sare, se taie mozzarella cubulețe.
- Se unge bine o tavă dreptunghiulară, se întinde aluatul formând o margine mică, se așează roșiile, mozzarella tăiată cubulețe și emmenthalul ras, apoi se bagă la cuptor și se lasă aproximativ 15-20 de minute pentru ca aluatul să fie copt bine. Timpul poate varia și în funcție de modelul sau puterea reală a cuptorului.
- Se pun salatele peste pizza după ce se amestecă bine ingredientele și se bagă din nou la cuptor pentru 1 sau 2 minute pentru ca totul să se armonizeze
- Se savurează imediat, tăind felii.
Salată de ton cu amestec de legume texan, tortilla chips și brânză

Ingrediente
- 640g Insalatissime RIO Mare cu ton și amestec texan de legume
- 180 g de tortilla chips
- 160 g de brânză emmenthal sau altă brânză tare
Mod de preparare
- Se încălzește cuptorul la 200 °C; se rade brânza cu o răzătoare mare.
- Se așează tortilla chips în patru farfurii rezistente termic, presărați-le cu multă brânză și puneți-le la cuptor doar cât să se topească brânza.
- Se adaugă tonul cu amestec de legume texan, se amestecă bine conținutul și se așează cu lingura pe farfurii peste stratul de chipsuri cu brânză.
- Se savurează imediat, cald.
Salată rapidă, gustoasă, cu ton și porumb

Ingrediente pentru 4 porții
- 320g RIO Mare Insalatissime cu porumb
- 4 roșii coapte
- 1 ceapă proaspătă
- 150g brânză Feta
- puțin ulei de măsline extra virgin
- piper negru după gust
Mod de preparare
- Se spală roșiile și se tăie în sferturi. Se taie fin ceapa.
- Se aranjează roșiile și ceapa pe farfurii individuale. Se adaugă deasupra tonul cu porumb, după ce se amestecă ingredientele.
- Se adaugă brânză feta mărunțită în mână.
- Se asezonează fiecare porție cu mult piper proaspăt măcinat și puțin ulei de măsline.
- Se savurează imediat, rece.