VIDEO | Conferința „Un an de G4Food”. Fermierii, prinși între supraproducție, lipsa forței de muncă și retururile din retail / Ionel Cârstoiu: „În cazul unui retur, ne costă mai mult să transportăm marfa înapoi, să o ambalăm și să o revindem, decât dacă el ajunge la o bancă de alimente”

Sursa foto: G4Food Sursa foto: G4Food

Producătorii de pepeni din județul Ialomița se confruntă cu provocări majore: supraproducția generată de teama unui preț mic, lipsa forței de muncă pentru recoltare și dificultăți în distribuție. Ionel Cârstoiu, director economic al Cooperativei Agricole Gheorghe Doja, a explicat la conferința „Un an de G4Food”, cum retururile din retail și preferința consumatorilor pentru fructe perfect aspectuoase duc la pierderi semnificative. Anul trecut, un lot returnat la Lugoj a ajuns la banca de alimente, deoarece costurile de recuperare și revânzare erau prea mari.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *