De ce mâncarea de la restaurant are întotdeauna gust mai bun decât cea gătită acasă, deși crezi că ai pus aceleași ingrediente. Un chef explică ce ar trebui de fapt să faci

mancat restaurant Sursa foto: Tik Tok/ diegodoal

Chef-ul spaniol Diego Domínguez Almudévar a dezvăluit, într-un videoclip pe TikTok, trucul pe care îl folosesc bucătarii profesioniști pentru a face ca mâncărurile lor să aibă un gust unic. De câte ori nu ai fost la un restaurant, ți-a ”picat cu tronc” un fel de mâncare ți ai încercat să-l gătești acasă. Ai luat de la magazin toate ingredientele, ai gătit câteva ore, dar, surpriză!, rezultatul nu este nici pe departe asemănător.

Nu ești tu un bucătar lipsit complet de talent, afirmă ABC. Chef Diego explică de ce se întâmplă asta.

Trucul bucătarilor profesioniști pentru ca mâncarea să aibă un gust mai bun la restaurant decât acasă

Diego Domínguez a dezvăluit că „sosul este unul dintre trucurile pe care le folosesc restaurantele pentru ca mâncarea să aibă un gust mult mai bun decât acasă”. Tânărul bucătar susține că acest sos este foarte „simplu” de preparat. „Îl poți face cu lucruri pe care în mod normal le-ai arunca”, adaugă el.

Cel mai bun sos de casă. Simplu de preparat, dar cu o durată lungă de fierbere

Creatorul de conținut a explicat pas cu pas cum să faci un sos bun acasă pentru a impresiona comesenii. Bucătarul l-a preparat folosind oase de pui. „Vom face o supă cu ele”, a explicat el. De asemenea trebuie să ținem minte câțiva pați simpli și să avem răbdare. Cu cât o mâncare e mai mult timp preparată, la foc mic, cu atât e mai gustoasă.

Rețeta de sos de oase (numit și sos spaniol, demi-glace, brun)

Mai întâi trebuie să rumenești oasele în cuptor la „putere maximă”. Apoi se adaugă într-o cratiță cu câteva legume și apă. Secretul, spune Diego, este să le lași multe ore. „Patru ore pentru pui și între șase și opt ore pentru vită pentru a extrage colagenul din oase” la foc mic, precizează el.

Când mai rămâne doar o oră, se scoate capacul de pe cratiță și se mărește focul la mediu-mare pentru a se reduce „până la jumătate”. După aceea, trebuie strecurat și lăsat să se răcească în frigider „peste noapte”.

A doua zi, bucătarul spune că supa „ar trebui să fie ca o gelatină”. Așadar, trebuie îndepărtată grăsimea de la suprafață și apoi supa se reduce din nou. După încă o oră, sosul devine mai gros, se asezonează și este gata.

„Aceasta este ceea ce se numește o reducție și este una dintre substanțele cu cel mai puternic gust umami din lume. O poți folosi simplă. Mie îmi place cu legume”, spune el.

Pentru a-i da luciu, cheful spaniol subliniază că trebuie emulsionată cu „câteva bucățele de unt”. De asemenea, menționează că această grăsime „îi intensifică și mai mult gustul”.

Tiktoker-ul spune că cel mai bun lucru este că sosul se poate congela în cuburi și poate fi folosit pentru „a face o cină ca la restaurant în zece minute”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *