Ciocolata ar putea avea o legătură cu longevitatea / Cercetătorii spun că suplimentele cu cacao pot încetini îmbătrânirea și reduc riscul de boli cardiovasculare

Suplimentele cu cacao pot avea o legătură cu longevitatea FOTO: Dreamstime/Hans Geel

Un nou studiu sugerează că suplimentele cu cacao ar putea prelungi viața, arată NY Post. Cercetătorii au descoperit că acestea reduc inflamația, proces asociat direct cu îmbătrânirea și bolile cronice.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Cercetarea arată că extractul de cacao ar putea scădea riscul de deces prin boli cardiovasculare. În SUA, acestea rămân principala cauză de mortalitate. Un om moare din cauza unei afecțiuni cardiace la fiecare 34 de secunde. În 2023, bolile de inimă au provocat o treime din decesele la nivel național.

„Acest studiu subliniază importanța alimentelor pe bază de plante pentru sănătatea inimii, inclusiv produsele bogate în flavanoli, cum e cacao”, a declarat dr. Howard Sesso, coordonatorul cercetării.

Pentru a înțelege mai bine efectele, Brigham and Women’s Hospital a lansat studiul COSMOS. Acesta analizează modul în care extractul de cacao influențează sănătatea inimii și inflamația asociată vârstei, cunoscută drept „inflammaging”.

Cercetătorii au urmărit 598 de participanți, cu vârste de peste 60 de ani, timp de doi ani. Aceștia au primit suplimente cu cacao sau placebo.

Rezultatele cercetării

La final, specialiștii au observat o scădere anuală de 8,4% a unei proteine pro-inflamatorii numite hsCRP la grupul care a primit suplimente cu cacao. Acest marker este legat de un risc crescut de boli cardiovasculare. Diferența ar putea explica de ce participanții care au luat extract de cacao au avut un risc cu 27% mai mic de deces prin afecțiuni cardiace. Alte proteine analizate au rămas stabile sau au crescut ușor.

„Am observat și o creștere a interferonului-γ, o proteină implicată în reglarea imunității și inflamației. Acest rezultat deschide noi direcții de cercetare”, a declarat dr. Yanbin Dong, coautor principal.

Echipa intenționează să continue analiza pentru a înțelege dacă suplimentele pot reduce inflamația severă și alte probleme legate de vârstă. „Extractul de cacao nu înlocuiește un stil de viață sănătos, dar poate sprijini organismul în procesul de îmbătrânire”, a spus Dong.

Descoperirile întăresc ideea că o dietă diversă și bogată în plante are efecte benefice asupra inimii și longevității. Extractul de cacao ar putea deveni un sprijin suplimentar în lupta cu bolile cardiovasculare și cu efectele inflamației cronice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *