Ce trebuie să știi despre fructul dragonului și cum să te bucuri de acest fruct bogat în antioxidanți / Oferă o combinație sănătoasă de nutrienți, cu un aport caloric redus

Ce ar trebui să știi despre fructul dragonului FOTO: Dreamstime/Jakit17

O plantă cactacee originară din America Centrală și de Sud, fructul dragonului arată ca un fruct mare de cactus, având o coajă distinctivă acoperită cu „solzi” verzi la vârf. Fructul dragonului roșu are de obicei o culoare roz aprins, în timp ce varietatea galbenă este galben strălucitor și are solzi mai mici. Însă adevărata surpriză apare atunci când fructul este tăiat, dezvăluind o pulpă suculentă, albă, roz sau mov, presărată cu semințe mici și comestibile. La gust, fructul dragonului seamănă cu o combinație între pară și kiwi și are o textură moale asemănătoare cu cea a unui kiwi copt, noetază harvard.edu.com.

O privire asupra valorii sale nutriționale

Ca majoritatea fructelor, fructul dragonului oferă o combinație sănătoasă de nutrienți pentru un aport caloric redus (doar 82 de calorii la o porție de 100 de grame). Conține o cantitate rezonabilă de magneziu (14 miligrame, echivalentul unei jumătăți de cană de varză kale gătită) și potasiu (206 miligrame, similar cu jumătate de banană medie), precum și două grame de fibre, aproximativ cât un fruct de kiwi.

Antioxidanții din fructul dragonului

Fructul dragonului este cel mai adesea lăudat pentru nutrienții săi antioxidanți, care luptă împotriva inflamațiilor — cum ar fi vitamina C, seleniul și compușii flavonoizi precum antocianinele și carotenoizii. Deși cantitățile de antioxidanți din acest fruct nu sunt extrem de mari, varietatea este impresionantă. Studiile arată că dietele bogate în fructe și legume cu conținut ridicat de antioxidanți sunt asociate cu un risc mai scăzut de afecțiuni inflamatorii precum bolile de inimă, diabetul și anumite tipuri de cancer.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *