Ce mănâncă dimineața cei mai longevivi oameni din lume / Cercetător: „Ar trebui evitate majoritatea produselor promovate drept alimente pentru micul dejun, precum cereale pline de zahăr, iaurturi și granola” / Ce părere are despre ovăz

Mic dejun cu lapte, ovăz și fructe ID 73879856 © Sonyakamoz | Dreamstime.com

Longevitatea nu este doar o chestiune de gene, ci și de obiceiuri zilnice, iar modul în care începem ziua poate avea un impact major. Potrivit cercetătorului Dan Buettner, expert în zonele albastre (regiunile din lume cu cea mai mare speranță de viață), micul dejun este esențial pentru o viață lungă și sănătoasă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

„Avem o vorbă: «Mic dejun ca un rege, prânz ca un prinț și cină ca un sărac»”, a declarat Buettner pentru CNBC Make It. El este cel care a introdus termenul „zone albastre”, referindu-se la comunități precum Okinawa (Japonia) sau Sardinia (Italia), unde stilul de viață sprijină o viață activă până la vârste înaintate.

În aceste comunități, micul dejun este, de regulă, cea mai consistentă masă a zilei, urmată de mese mai ușoare, prânz și cină, iar seara se mănâncă devreme sau chiar deloc.

Cu toate acestea, meniul de dimineață este diferit de ceea ce vedem adesea în cultura occidentală. „Oamenii ar trebui să evite majoritatea produselor promovate în America drept alimente pentru micul dejun, precum cereale pline de zahăr, iaurturi și granola”, avertizează Buettner.

Alimentație bazată pe alimente integrale, vegetale, bogate în fibre și sărace în zaharuri rafinate

În schimb, el recomandă un mic dejun hrănitor, inspirat din zonele albastre. Alimentele-cheie care apar frecvent în mesele de dimineață ale celor mai longevivi oameni din lume sunt:

  • Fasole

  • Legume

  • Orez

  • Fructe

  • Miso

  • Ovăz

„Încep adesea ziua cu o supă minestrone plină de legume și fasole”, spune Buettner. Mai mult, lansează o provocare cititorilor: „Îi provoc pe toți cei care citesc acest articol să încerce timp de o săptămână să mănânce supă minestrone sau orez cu fasole la micul dejun și să vadă cum se simt”.

Acest mod de alimentație se bazează pe alimente integrale, vegetale, bogate în fibre și sărace în zaharuri rafinate, exact opusul multor opțiuni populare din supermarketuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *