Alternativă eco la pesticide: Un startup folosește raze X și drone pentru a elimina insectele dăunătoare

pesticide, raze x, drone, m3 agriculture technology

Un startup din domeniul tehnologiei agricole dezvoltă o soluție pentru controlul dăunătorilor care nu utilizează substanțe chimice, transmite The Cool Down.

Firma M3 Agriculture Technologies a primit o subvenție de 1 milion de dolari din partea Biroului pentru Securitate Radiologică al Administrației Naționale pentru Securitate Nucleară din SUA pentru a dezvolta o soluție bazată pe raze X de suprimare și eradicare a insectelor.

M3 utilizează momentan radiații gamma pentru a steriliza insectele. Firma eliberează apoi insectele infertile dintr-o dronă pe terenurile deja infestate cu speciile nedorite, astfel încât acestea să se poată reproduce cu populațiile sălbatice și să creeze urmași neviabili.

CITEȘTE ȘI: VIDEO Rațele, folosite în loc de pesticide de tot mai mulți fermieri / Păsările curăță de dăunători culturile de orez sau viile

Întreruperea împerecherii duce la un declin al speciilor vizate, iar operațiunea nu este dăunătoare pentru insectele benefice esențiale pentru ecosistem. Totodată, sunt evitate astfel substanțele chimice toxice care ar putea avea efecte negative asupra sănătății oamenilor și a animalelor sălbatice.

Banii primiți îi vor permite M3 să treacă la o alternativă mai sigură, razele X, pentru a limita și mai mult impactul asupra mediului.

„Prin tranziția de la sterilizarea cu radiații gamma la cea bazată pe raze X, M3 nu numai că asigură o abordare mai ecologică a speciilor invazive, ci și extinde raza de acțiune a acestor tehnologii revoluționare la regiunile cu resurse limitate”, a declarat directorul general Nathan Moses-Gonzales, într-un comunicat de presă.

Dispozitivele care produc radiații gamma sunt mai scumpe decât cele care generează raze X.

Potrivit lui, speciile invazive sunt în prezent responsabile pentru mai mult de 40% din pierderile anuale de producție alimentară.

Sursa foto: M3 Agriculture Technologies

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Comentarii

  1. Nu va suparati ca va pun o intrebare jenanta: cum se pot reproduce niste insecte care au fost sterilizate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *