Cele mai bune patru fructe, recomandate când ești la dietă/Sunt bogate în fibre și te vor ajuta să slăbești

Zmeura este unul dintre cele patru fructe care te ajută să slăbești. Foto: Pixabay

Gastroenterologul Will Bulsiewicz este un mare fan al fructelor, și nu degeaba. Fructele sunt pline de fibre, care pot contribui la sănătatea intestinelor, a inimii și la scăderea riscului de apariție a anumitor tipuri de cancer. El a recomandat patru fructe care sunt cele mai bune dacă vrei să slăbești, arată Eating Well.

„Consumul unei diete bogate în fibre nu trebuie să fie plictisitor. Poate fi spectaculos și delicos”, a spus Bulsiewicz recent.

Și, deși există o concepție greșită comună potrivit căreia fructele determină creșterea în greutate, Bulsiewicz a fost ferm pe social media pentru a dovedi contrariul. El spune că fructele vă pot ajuta să pierdeți în greutate, dacă asta este cea ce vă doriți. Fructele preferate ale lui dr. Bulsiewicz sunt, de asemenea, o sursă bună de fibre, ceea ce le face ideale pentru o digestie sănătoasă și pierderea în greutate.

Iată cele mai bune patru fructe pe care le-a ales pentru gust, nutrienți și beneficii pentru sănătate.

  1. Zmeura

Bulsiewicz a recomandat zmeura ca fiind fructul său de top pentru sănătatea intestinului, așa că nu este surprinzător faptul că fructele roșii își fac din nou apariția aici. „Sunt bogate în fibre, 8 grame de fibre per cană de zmeură”, spune el.

Zmeura este foarte bună pentru fibrele sale și, deoarece este bogată în vitamina C, poate ajuta la menținerea sănătății pielii. Dulceața lor le face perfecte pentru o gustare ca atare, sau le puteți folosi pentru a completa fulgi de ovăz sau bol de smoothie.

  1. Smochinele

Smochinele sunt adesea uitate. Dar, cum este sezonul lor, este momentul perfect pentru a vă bucura de aceste fructe pline de fibre. „Fiecare smochină are 1 până la 2 grame de fibre. Smochinele sunt uimitoare”, a declarat Bulsiewicz.

În plus, smochinele sunt o sursă bună de calciu și magneziu, deci sunt ideale pentru menținerea oaselor puternice și sănătoase.

  1. Avocado

„Nu-mi pasă ce spune lumea: avocado este, de fapt, un fruct”, a spus Bulsiewicz. „Credeți sau nu, sunt din categoria fructelor cu un singur sâmbure, ceea ce este foarte ciudat”.

Există 10 grame de fibre într-un avocado mediu, potrivit lui Bulsiewicz. Deci, nu numai că poate ajuta la pierderea în greutate și poate favoriza sănătatea intestinală, dar avocado conține compusul luteină, care poate ajuta la susținerea creierului.

  1. Kiwi

„Două fructe kiwi au aproximativ 5 grame de fibre, dar este mult mai mult decât 5 grame de fibre”, a declarat gastroenterologul. „Aceste fibre absorb apa și ajută la propulsarea alimentelor prin intestine, motiv pentru care s-a demonstrat clinic că ajută în cazul constipației și simptomelor intestinale”, mai spune el, recomandând două fructe kiwi pe zi.

Un studiu din 2018 din Jurnalul European de Nutriție susține afirmațiile lui Bulsiewicz. Astfel, kiwi a fost sugerat că ajută la constipație

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *