Experta în gastronomie Martha Steward și nonconformistul Snoop Dogg: cel mai ciudat cuplu de la Jocurile Olimpice

Snoop si Marta Sursa foto: El Pais /ROLF VENNENBERND (DPA/PICTURE ALLIANCE/GETTY)

Rapper-ul Snoop Dogg și femeia de afaceri, experta în gastronomie, Martha Stewart au fost senzația rețelelor sociale cu prezența lor la Jocurile Olimpice de la Paris. De ani buni cuplul delectează telespectatorii americani cu chimia lor extraordinară. Spectatorii americani sunt entuziasmați de neobosită Katie Ledecky, de revenirea lui Simon Biles și de prestația atleților lor de aur, dar nimeni nu generează mai multe meme decât cel mai cool cuplu care se perindă pe la diverse probe olimpice, scrie El Pais.

Snoop, NBC și Jocurile Olimpice

Snoop Dogg, unul dintre cei mai mari exponenți ai rap-ului și cu un trecut extrem de dubios, și femeia de afaceri Martha Stewart („gospodina supremă”, conform The New York Magazine) și influencer, mult înainte ca acest termen să existe. Dogg a devenit senzația televiziunii la Jocurile Olimpice, prezența lui făcând parte din strategia NBC de a crește audiența apelând la cultura pop și atrăgând un public mai tânăr. Deși rapperul a trecut deja de 50 de ani, succesul său este incontestabil, așa cum a demonstrat și la Tokyo 2020, unde a făcut echipă cu actorul Kevin Hart. Acum a dublat acele rezultate, iar postul se freacă de mâini cu cei aproape 35 de milioane de telespectatori care îi urmăresc aventurile olimpice atipice.

„Această oportunitate a fost doar o ocazie pentru mine de a arăta lumii cum ar trebui să fie când pui persoana potrivită în mediul potrivit”, a declarat el pentru Los Angeles Times, o maximă care la fel de bine poate fi folosită pentru a descrie un casting de Big Brother sau o competiție electorală. Rapperul este omniprezent și a fost cel mai surprinzător purtător al torței olimpice. „M-am simțit ca Muhammad Ali”, a declarat el pentru NBC.

L-am văzut emoționându-se la fotbal feminin cu jucătoarea Megan Rapinoe, dansând cu gimnastele Simone Biles și Jordan Child, primind o lecție de înot de la însuși Michael Phelps și chiar emoționându-se la victoria Samotrei într-o vizită foarte amuzantă la Louvre. „Toată lumea îl iubește pe Snoop”, „ce decizie grozavă a fost să-l avem pe Snoop ca gazdă”, se poate citi printre comentariile entuziaste care însoțesc fiecare dintre interacțiunile sale pe rețelele sociale, în timp ce, conform zvonurilor, NBC îi plătește lui Dogg o jumătate de milion de dolari pe zi plus cheltuieli pentru fiecare zi petrecută la Paris.

Cu Martha Steward prin Paris

Niciun clip nu a avut însă o difuzare atât de mare precum cel care a implicat-o pe prietena sa, Martha Stewart, pe care a invitat-o la Paris pentru a-i sărbători aniversarea de 83 de ani. Dogg și Stewart, cel mai ciudat cuplu din televiziune, au făcut deliciul rețelelor sociale cu prezența lor la competiția de dresaj la Castelul Versailles; nici nu putea fi altfel, pentru că, fiind vorba de Stewart, au apărut îmbrăcați elegant, cu echipament complet de călărie: căști, jachete și pantaloni albi impecabili. Și nu au ratat niciun detaliu al competiției. Seara au mers la cină la luxosul Le Cinq și spectacolul a continuat. Stewart a sugerat să comande melci, iar Dogg a mimat că îi mănâncă, parodiind o scenă din Pretty Woman. Ea era în elementul ei, el a demonstrat că poți face față oricărei situații, dacă ești carismatic.

Istoria lui Snoop a avut mult timp episoade mai puțin glorioase

Cuplul neobișnuit încântă telespectatorii americani de ani de zile cu chimia lor extraordinară, deși, cu excepția timpului petrecut în închisoare și a relevanței lor în cultura populară, cei doi par să aibă puține în comun. Calvin Cordozar Broadus Jr., numele real al lui Snoop Dogg – porecla „Snoop” a venit de la mama sa, care a găsit o mare asemănare între el și Snoopy – și-a început cariera legat de legendarul Dr. Dre și, pe parcursul carierei sale, a vândut peste 35 de milioane de albume și a jucat în seriale și filme precum Yo soy Dolemite, Training Day, Starsky & Hutch sau Brüno. În ciuda eforturilor mamei sale de a evita acest lucru, el a avut o copilărie marcată de implicarea în bande, deși nu era un elev slab. Dar, imediat după ce a terminat școala, a petrecut trei ani intrând și ieșind din închisoare pentru trafic de cocaină. În acest timp, o înregistrare demo a ajuns în mâinile lui Dr. Dre, care a semnat cu el pentru casa sa de discuri Death Row Record. Astfel, a devenit una dintre figurile importante ale rapului de pe coasta de vest, într-un moment în care acest stil de muzică era sinonim cu violența și misoginia. Nu neagă acest lucru, declarând cu ani în urmă revistei Rolling Stone că visul său a fost întotdeauna să fie proxenet, și și l-a realizat. „În timpul unui turneu cu Playboy, mă urmărea un autobuz cu zece prostituate. Puteam concedia și angaja o prostituată și să fac sex cu ea oricând doream. Acesta era programul meu zilnic. Din oraș în oraș și din cameră de hotel în cameră de hotel, de la atlet la atlet și de la artist la artist”. Nu au fost dezvăluite numele clienților săi, dar se presupune că erau jucători de fotbal și actori, deși, pentru a nu agrava situația, a mărturisit că nu obținea beneficii financiare pentru că „nu era pentru bani, era pentru fascinație”.

În 1993, a fost acuzat de crimă de gradul întâi pentru că a împușcat un membru al unei bande rivale, dar în final s-a descoperit că fusese de fapt garda sa de corp. Acest incident și moartea lui Tupac Shakur au fost punctele de cotitură care l-au determinat să își schimbe viața. Omul periculos a început să își îndulcească stilul, ajungând să colaboreze cu Katy Perry în California Gurls, să înregistreze albume gospel și să cânte în pauza de la Superbowl. Domesticirea sa definitivă ca artist mainstream a fost completată de publicarea cărții sale de rețete From Crook to Cook: Platinum Recipes from The Boss Dogg’s Kitchen, prefațată de Martha Stewart, și de lansarea propriei sale mărci de vin. Anunțul că va fi noul antrenor la The Voice pare un pas logic astăzi, deși cu 30 de ani în urmă ar fi fost de neconceput.

În acest proces de reabilitare, Martha Stewart a jucat un rol esențial. Ambii au știut să profite de prietenia lor sinceră pentru a ajunge la sectoare ale populației care le erau inaccesibile. Stewart și Dogg s-au cunoscut când el a fost invitat la The Martha Stewart Show, au făcut împreună piure de cartofi și s-au cucerit reciproc. Snoop a glumit în emisiune: „Nici măcar nu știu ce fac, doar mă distrez”. O frază care pare să definească viața sa. Chimia dintre ei a fost atât de mare încât următorul pas a fost să se întâlnească pentru a face brownies verzi și glume despre marihuana. Apoi a urmat Puppy Bowl, o competiție între cățeluși din adăposturi, care se difuzează înainte de Superbowl, și roast-ul lui Justin Bieber. Glumele despre marihuana sunt obișnuite. „Nu este un secret că Snoop și cu mine avem nevoie de un brichetă pentru multe activități, așa că atunci când BIC ne-a propus acest proiect, a zis un ‘da’ cu jumătate de gură”, a declarat ea pentru Forbes după ce au semnat un contract pentru a promova brichete.

Martha Steward – ”influencer” încă de când acest cuvânt nu se inventase

Statele Unite au înnebunit după acest cuplu, două lumi au intrat în coliziune și explozia a fost televiziune pură. Nimeni nu ar fi putut prezice asta. Așadar, ce a unit piureul de cartofi, să nu despartă prejudecățile.

Stewart, de origine poloneză, născută și crescută în New Jersey, este opusul lui Dogg. La zece ani, era bona de încredere din cartier, iar în adolescență organiza petrecerile de aniversare ale vecinilor și defila ca model pentru a-și plăti studiile. Nu frumusețea, ci pasiunea mamei sale pentru mâncare și a tatălui său pentru grădinărit au ajutat-o să-și construiască un imperiu. După ce a lucrat temporar ca broker de bursă, și-a deschis o afacere de catering în subsolul casei împreună cu un grup de prietene. În Statele Unite, toate ideile mari încep într-un subsol. Susținerea i-a venit odată cu revista Martha Stewart Living, unde își împărtășea toată înțelepciunea de gospodină cumpătată. A ajuns să vândă două milioane de exemplare, iar când s-a închis, s-a transformat într-un blog esențial pentru genul de persoane care au prosoape în baie doar ca decor (în sensul pasiunii pentru ordine și perfecțiune). A devenit un idol nu doar pentru cunoștințele sale practice, ci și pentru că era o femeie „care a crescut pe cont propriu”, nu provine dintr-o familie bogată, și-a făcut averea din propria muncă.

Experiența detenției le este comună celor doi

Viața de vis pe care o vindea s-a transformat în coșmar după ce a fost acuzată de fraudă financiară și obstrucționarea justiției. Stewart a trecut prin unul dintre acele procese mediatice care fac deliciul telespectatorilor. În cele din urmă, a fost găsită vinovată și condamnată la cinci luni de închisoare într-un centru corecțional federal și la doi ani de libertate condiționată. Această aventură a fost parodiată în serialul Netflix Orange is the new black. Contrar așteptărilor unora, nu s-a prăbușit în închisoare, ci a devenit un fel de legătură între deținuți și administrația închisorii, dar nu a romantizat experiența. Când jurnalista Katie Couric a întrebat-o dacă închisoarea a făcut-o mai puternică, răspunsul ei a fost categoric: „Nu. Niciunul dintre proverbele și vorbele înțelepte nu se aplică aici. Este o experiență îngrozitoare. Nu are nimic bun, nimic”.

Cei care au crezut că acel punct de cotitură va marca declinul ei definitiv s-au înșelat. Trecerea prin închisoare nu i-a afectat faima, ci mai mult i-a accentuat-o. În mai 2023, a apărut pe coperta revistei Sports Illustrated Swimsuit Issue. La 81 de ani, era cel mai în vârstă model care a apărut în revistă. „Sper că această copertă te va inspira să încerci noi provocări”, a scris ea pe contul său de Instagram. „Indiferent în ce etapă a vieții te afli”. Snoop și ea urmează acest sfat în fiecare zi.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: El Pais /ROLF VENNENBERND (DPA/PICTURE ALLIANCE/GETTY)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *