Motivul pentru care chefii asezonează mâncarea cu mâinile, nu cu ustensilele

chefi, mancare, asezonare, maini Sursa foto: Pexels/Sebastian Coman Photography

Dacă v-ați bucurat vreodată de o masă excelentă la un restaurant rafinat, ați urmărit oricare dintre nenumăratele emisiuni-concurs de gătit sau ați derulat un feed Instagram cu mâncăruri de lux, probabil că știți deja importanța prezentării unui preparat, transmite publicația Tasting Table. Desigur, un fel de mâncare trebuie să fie preparat din ingredientele potrivite și gătit în mod corespunzător, folosind tehnica potrivită, dar trebuie, de asemenea, să arate bine.

Un studiu realizat de Debra Zellner, în timp ce era profesoară la Universitatea de Stat Montclair, a arătat că o prezentare mai atractivă a mâncării poate determina consumatorii să se bucure mai mult de aroma unui fel de mâncare. Iar o cheie pentru o prezentare mai atrăgătoare a mâncărurilor este așezarea corectă în farfurii. Dacă ați avut vreodată ocazia să-i urmăriți pe bucătarii care plasează mâncarea, ați putea observa că aceștia tind să folosească mâinile, mai degrabă decât ustensilele, pentru acest ultim pas.

Doi chefi, Danny Kim și Jae Lee, explică de ce se întâmplă acest lucru. Lee spune: „Cred că poți fi mai meticulos cu mâinile,” pe care Kim le-a numit „clești umani”. „Ne-am născut cu aceste ustensile. Puteți adăuga mai multă finețe. Cu un clește propriu-zis, mâncarea poate deveni aglomerată,” a explicat Lee.

Precizia și controlul sunt cheile pentru o prezentare corectă

Bucătarii folosesc multe trucuri pentru a adăuga personalitate meselor, de la așezarea alimentelor pe o curbă pentru a obține un cadru estetic până la folosirea unor texturi contrastante atunci când servesc mâncarea. Dar nimic din toate acestea nu va conta dacă rezultatul final nu arată bine.

Majoritatea ustensilelor de bucătărie nu se pot compara cu mâinile când vine vorba de precizie. Degetele noastre sunt cele mai bune instrumente pentru a plasa un ingredient exact acolo unde trebuie să ajungă într-un fel de mâncare. Este posibil ca singura excepție să fie utilizarea pensetei culinare, care este concepută pentru a le oferi bucătarilor mai multă precizie și control atunci când manipulează ingrediente delicate sau când adaugă atingerea finală pe o farfurie.

Dar folosirea mâinilor pentru a pregăti un fel de mâncare are și un alt beneficiu important, deoarece le permite bucătarilor să se asigure că diferitele ingrediente ale unui fel de mâncare au fost gătite corespunzător. Judecarea mâncării după pipăit este o abilitate pe care majoritatea bucătarilor o dobândesc la începutul carierei lor.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Pexels/Sebastian Coman Photography

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *