IGSU face apel pentru oprirea igienizării terenurilor prin incendiere / În ultimele 24 de ore s-au înregistrat aproximativ 140 de incendii de vegetaţie, iar peste 300 de hectare de teren au fost mistuite

Incendiu într-un lan de grâu Foto: Freepik

IGSU face apel pentru oprirea igienizării terenurilor prin incendiere, subliniind că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat aproximativ 140 de incendii de vegetație, iar peste 300 de hectare de teren au fost mistuite, fiind necesară intervenția a sute de pompieri, transmite News.ro.

„Facem un apel pentru oprirea igienizării terenurilor prin incendiere! În ultimele 24 de ore s-au înregistrat aproximativ 140 de incendii de vegetație, iar peste 300 de hectare de teren au fost mistuite, fiind necesară intervenția a sute de pompieri pentru a stinge flăcările. Arderile de vegetație sunt interzise, iar nerespectarea se sancționează cu amenzi de la 7.500 lei la 15.000 lei pentru persoane fizice și de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoane juridice”, conform unui mesaj al IGSU.

Reprezentanții IGSU precizează că au fost situații când, în urma unor astfel de incendii, din cauza propagării focului sub acțiunea vântului și pe fondul temperaturilor ridicate, s-au înregistrat victime omenești și importante pagube materiale.

„Totodată, nu trebuie omis faptul că aceste arderi necontrolate pot constitui cauze ale unor accidente rutiere, soldate cu victime, ca urmare a scăderii vizibilității pe drumurile publice”, se arată în finalul mesajului IGSU.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Foto: Freepik

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *