9 alimente care te-ar putea scăpa de dureri/ Menta poate calma durerile musculare, somonul atenuează simptomele artritei, ardeii iuți, uleiul de măsline și turmericul au efect asupra durerilor articulare

durereBUN Sursa foto: Pexels

În general, oamenii au tendința, la cea mai mică durere, să se repeadă să ia analgezice. Iată, însă, că, potrivit webmd.com, există o serie de alimente care au proprietatea de a combate durerea.

1.Ghimbirul poate ameliora durerile menstruale

Intens utilizat în medicina tradițională, această rădăcină picantă – gimbirul – este, probabil, cel mai bine cunoscut pentru proprietățile sale anti-greață și de calmare a stomacului. Totuși, unele cercetări sugerează că ghimbirul poate ameliora și durerile menstruale.

2.Afinele combat inflamația și reduc durerea

Afinele conțin o mulțime de fitonutrienți care pot combate inflamația și reduc durerea. Dacă nu este sezonul fructelor de pădure, afinele congelate pot avea aceleași substanțe nutritive, sau chiar mai multe, comparative cu cele proaspete. Alte fructe bogate în antioxidanți și polifenoli, cum ar fi căpșunile și portocalele, pot avea și ele un efect calmant similar.

Vezi detalii

3.Semințele de dovleac pot reduce frecvența migrenelor

Semințele de dovleac sunt o sursă excelentă de magneziu, un mineral care poate reduce frecvența migrenelor. De asemenea, poate ajuta la prevenirea și tratarea osteoporozei. Totuși, contrar unor opinii, nu pare să prevină crampele nocturne la picioare. Pentru mai mult magneziu, adaugă în alimentație migdale, caju, legume cu frunze verde-închis (cum ar fi spanacul și kale), fasole și linte.

4.Somonul poate reduce sensibilitatea articulațiilor, în atrită

Bogată în acizi grași omega-3 antiinflamatori, această varietate de pește este inclusă pe aproape toate listele de alimente „bune pentru sănătate”. Este considerat benefic pentru inimă și poate reduce sensibilitatea articulațiilor, dacă suferi de artrită reumatoidă. Alte tipuri de pește de apă rece, inclusiv tonul, sardinele și macroul, sunt, de asemenea, alegeri bune. Evită, însă, peștele tilapia și somnul, deoarece conținutul lor mai ridicat de acizi grași omega-6 poate întreține inflamația.

5.Turmericul poate reduce inflamația, în osteoartrită

Compusul din acest condiment care conferă curry-ului culoarea sa galben-portocalie intensă poate influența mai multe procese din organism, inclusiv inflamația. Studiile efectuate pe persoane cu artrită reumatoidă și osteoartrită care au luat suplimente de curcumină – o substanță din turmeric – au arătat că acestea s-au simți mai bine, fără efectele secundare asociate cu medicamentele. Piperul negru poate ajuta organismul să absoarbă curcumina, așa că încearcă un amestec de condimente infuzat cu ghimbir și miere într-un ceai.

6.Cireșele amare pot reduce durerile musculare

Într-un studiu, alergătorii care au băut suc de cireșe amare cu 7 zile înainte de o cursă și în ziua cursei (340 ml, de două ori pe zi) au avut semnificativ mai puține dureri musculare, comparative cu grupul de alergători care a consumat o băutură cu gust similar, dar fără suc natural. Antioxidanții și compușii antiinflamatori din fructe ar putea fi responsabili pentru acest efect.

7.Uleiul de măsline extravirgin poate reduce durerile articulare

Simți acea furnicătură picantă în gât, când înghiți ulei de măsline? Este datorată unui compus numit oleocantal, care are proprietăți antiinflamatorii. Uleiul de măsline extravirgin face parte dintr-o dietă sănătoasă și poate reduce durerile articulare. De asemenea, conține lubricină, o proteină care acționează ca o barieră ce previne degradarea cartilajului. Gătește la temperaturi mai scăzute (sub 210 grade Celsius) pentru a păstra beneficiile uleiului de măsline.

8.Ardeii iuți au proprietăți analgezice

Capsaicina, substanța care conferă iuțeala ardeilor, este recunoscută pentru proprietățile ei analgezice, fiind utilizată în industria farmaceutică  în creme și plasturi. Unele cercetări preliminare sugerează că un consum de ardei iuți, ca aliment, în loc de aplicarea pe piele, poate reduce și preveni inflamația. „Arsura” stimulează și eliberarea de endorfine, care blochează semnalele de durere.

9.Menta poate calma crampele dureroase

Uleiul de mentă calmează crampele dureroase, gazele și balonările caracteristice sindromului de colon iritabil. Ceaiul de mentă este un bun calmant pentru disconfortul ocazional al stomacului. În cercetările preliminare, ceaiul de mentă braziliană (preparat din planta Hyptnis crenata) a fost la fel de eficient ca un analgezic prescris de medic.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *